INSIDER

El­cse­rélt holt­tes­tek: meg­rázó, ami ki­de­rült a kö­ké­nyi te­me­tés­ről

"Fur­csa volt, ami­kor lát­tam, hogy pén­tek este nagy moz­go­ló­dás van a ra­va­ta­lo­zó­ban, mert nem szo­kott lenni, csak nap­pal van te­me­tés."
  • Szerző: Ripost
Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Két idős asszony holttestét cserélték össze a pécsi patológián. A hiba véletlenül derült ki, amikor az egyik temetésen valaki belenézett a koporsóba.A Pécs melletti Kökényben a pénteki temetés előtt az egyik gyászoló kérte, hogy nyissák fel a koporsó fedelét, mert még egyszer utoljára ránézne a szerettére. Ekkor derült ki, hogy nem M., hanem a magyarbólyi illetőségű J. fekszik a koporsóban. Magyarbóly mintegy ötven kilométerre terül el Kökénytől. A temetés órákat csúszott, mire kiderült, hogy M. holttestét a magyarbólyi ravatalozóban kell keresni. Ezért azonban vissza kellett cserélni a holttesteket, így a temetés már sötétben zajlott le.

"Furcsa volt, amikor láttam, hogy péntek este nagy mozgolódás van a ravatalozóban, mert nem szokott lenni, csak nappal van temetés. Nem gondoltam, hogy szegény J. nénivel így bántak" – mondta a Borsnak egy idős asszony, aki pont a ravatalozóval szemben lakik. A Borsnak Kökényben sikerült beszélnie az elhunyt férjével, aki nem kívánt beszélni a részletekről, azonban annyit elmondott, hogy nem haragszik a temetkezési cégre, amellyel már sikerült tisztáznia az ügyet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lap információi szerint a Pécsi Tudományegyetem Patológiai Intézete adhatott más holttestet a temetkezési cégnek. Megkeresték a patológiai intézetet is, de eddig nem kaptak választ.