FITTFAZÉK

Elá­rasz­totta a netet a fel­hő­to­jás, ez most a leg­nép­sze­rűbb reg­geli

Ne állj meg az első re­cept­nél! Hi­szen a vég­te­len­sé­gig va­ri­ál­ható ez a fan­tasz­ti­kus, és nem mel­les­leg egész­sé­ges reg­geli!

Habkönnyű, csodaszép, gyorsan elkészíthető, és az alakodnak is jót tesz. A felhőtojásért hetek óta megőrül az internet. Számtalan variáció készíthető, lehet sós, édes, és a formájának csak a fantáziád szab határt!

(Forrás: Pinterest)
(Forrás: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tojás a legegészségesebb reggeli, mert nem tartalmaz szénhidrátot, nem emeli meg a vércukorszintet, és mégis rengeteg energiát ad. Tele van vitaminokkal, és beindítja a zsírégetést is.Nem csoda, hogy olyan sokféle elkészítési módját ismerjük.

Felhőtojás azonban nem létezett korábban, ez egy forradalmi újítás!  A végeredmény úgy néz ki, mintha a Nap egy nagy, bolyhos felhőből sütne ki a tányérodon. Ráadásul a felhőtojást úgy fűszerezed, ahogy akarod. Dobd fel vele a reggeled! Mutatunk néhány variációt.

Az alapok

  • Válaszd szét a tojás fehérjét és sárgáját. Figyelj, hogy a sárgák egyben maradjanak!

  • A tojásfehérjét verd kemény habbá. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozz kis kupacokat a habból, és képezz árkot a tetejére.

  • A mélyedésekbe ejtsd bele a tojások sárgáját.

    Eközben a címlapon
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 7-10 percig süsd.

(Forrás: Pinterest)
(Forrás: Pinterest)

Úgy alakítod, ahogy akarod!

A tojásfehérjéhez kevert fűszerekkel izgalmas lehetőségeid vannak: készíthetsz édes reggelit, vagy sósat. Ha egészséges desszertre vágysz, kicsit fel is pörgetheted a receptet, és készíthetsz csoda finom tortát is.

(Forrás: Pinterest)
(Forrás: Pinterest)

Teheted pirítósra, fűszerezheted snidlinggel vagy újhagymával, borssal, pirospaprikával – a lehetőségek tárháza végtelen!