FÜLES

Elő­ször kon­cer­te­zik Bu­da­pes­ten Ziggy Mar­ley!

Ziggy Mar­ley, Bob Mar­ley leg­idő­sebb fia az el­múlt bő három év­ti­ze­des pá­lya­fu­tása során már szám­ta­lan­szor be­bi­zo­nyí­totta, hogy méltó rá, hogy to­vább­vi­gye le­gen­dás édes­apja örök­sé­gét. Ziggy ta­valy járt elő­ször ha­zánk­ban, 2019. jú­lius 30-án pedig végre Bu­da­pes­tet is célba veszi!

Ziggy Marley egészen kiskorában került kapcsolatba először a zenével. Mindössze tízéves volt, amikor a stúdióban megfigyelte édesapját lemezfelvétel közben, illetve többször turnézott is Bob Marley-val, sőt, ’78-ban (ekkor még mindig csak tízéves volt) a kingstoni One Love Peace koncerten színpadra is állt. Egy évvel később aztán testvéreivel – Sharonnal, Cedellaval és Stephennel – közösen megalapította első zenekarát, a Melody Makerst. A szupergroup létrejötte egyébként Bob Marley egyik nagy kívánsága volt, ám ez sajnos csak a halála után alakult meg. A zenekar csodálatos pályát járt be, majd a kétezres évek elején a frontemberként tevékenykedő Ziggy úgy döntött,szólókarrierbe kezd. Első önálló lemeze 2003-ban jelent meg Dragonfly címmel.

A nyolcszoros Grammy-díjas reggae ikonazóta már számtalan alkalommal bizonyította tehetségét, rátermettségét, illetve a zene iránti tiszteletét és szenvedélyét. A rengeteg elismerés mellett természetesen a közönséget is megnyerte magának. Tavaly jelentkezett immáron hetedik nagylemezével, ami a Rebellion Rises címet kapta, és amelyet Ziggy maga írt, rögzített, és ő a producer is. Az erősen politikai hangulatú, lázadó szellemű anyagot a szaksajtó is az egekig dicsérte – most pedig ezt az anyagot hozza el először a magyar fővárosba július 30-án, a Budapest Parkba!

Jegyeket február 13-tól tudtok vásárolni, a Facebook-eseményt pedig itt tudjátok megnézni!