OTTHONKA

El nem tudod kép­zelni, mi min­denre jó még a szap­pan!

Min­den ház­tar­tás­ban meg­ta­lál­ható, lehet ke­mény, fo­lyé­kony, il­la­tos, de akár szí­nes is. A szap­pant nem­csak tisz­tál­ko­dásra hasz­nál­ha­tod. Sok­kal több min­denre al­kal­mas, mint gon­dol­nád!

Eddig azt hitted a szappant csak tisztálkodásra használhatod, pedig ez nem így van. Számos problémát old még meg könnyedén a háztartásodban.Csak ismerned kell a sokoldalúságát.

Nagy segítség a kertben!

Itt az ideje, hogy elvégezd a nyár végi kerti munkákat: favágás, rózsametszés, bokorritkítás.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Ha gyorsan szeretnél végezni, akkor a fejsze vagy fűrész pengéjét alaposan töröld át szappannal.Ezzel eléred, hogy a fém jobban csússzon a fában. Így a munkád könnyebb és gyorsabb lesz.

 Ápolt, tiszta kéz kertészkedés mellett is!

Ha a nagyobb kerti melókkal végeztél, jöhetnek az egyszerűbb teendők! Talán te is szeretsz elszöszmötölni a veteményben vagy a virágaid közt, gyomlálgatsz, csinosítod az ágyásokat. De miután végeztél, jobb ha rá sem nézel a kezeidre: ugye, ugye, mintha csak a bányában jártál volna!

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

De egy kiadós gyomlálás után körmeid alól végképp lehetetlen kiszedni a koszt, csak a körömvágás segít. Mostantól azonban sokat javulhat a helyzet! Mielőtt kimész a kertbe, körmeidet vájd bele egy darab szappanba.

Viaszos anyaga megakadályozza, hogy a kosz megtapadjon bőröd felületén. Ráadásul a szappant a munka végeztével gyerekjáték lesz eltávolítani.

Szuper tároló a szappannak!

Mindenki szereti, ha a ruhái illatoznak. A mosás után azonban a szekrénybe tett holmik hamar elvesztik az öblítő illatát. Erre is van megoldás: egyszerűen csak tegyél a fiókodba szappant!

Eközben a címlapon
(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Nem is kell kibontanod. Csodálatos illata lesz a ruháknak!

Nincs több cipzármizéria!

Nincs annál idegesítőbb dolog, mikor reggel indulnál otthonról, de a ruhád cipzárja beragad. Hiába húzod, feszíted meg se moccan.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Eddig talán dühödben letépted magadról a ruhát és felvettél egy másikat. Mostantól azonban mielőtt agyvérzést kapnál,  kend be enyhén nedves szappannal a cipzárat.Mint kés a vajban, úgy fognak szétnyílni a makacs fogacskák.

Ne vakard, szappanozd

Hiába közeleg az ősz, a szúnyogok újabb és újabb hadjáratot indítanak ellenünk. Nekik ugyanis kifejezetten jól jön a kánikula után megenyhülő idő. És csípnek veszettül. A csípések pedig viszketnek.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Most már nem kell a gyógyszertárba rohannod a drága kenőcsökért. Csak töröld át nedves szappanos törlőkendővel a viszkető dudorokat. A szappan enyhíti a viszkető érzést, csökkenti a bőr irritáltságát, és lúgos kémhatásával semlegesíti a szúnyogcsípés savasságát. Így az utolsó  szúnyoginváziót úgy vészelheted át, hogy észre sem veszed!

Tetvek ellen is tökéletes

A lúg a tetvek ellensége! A szappan pedig pont ilyen, tökéletes házi permetlét nyersz a vízbe reszelhetsz szappanból. Elég a híg oldat, így nem károsítod a növényt.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

E célra használhatsz folyékony szappant is!