FAZÉK

Elő a ba­ba­pis­kó­tá­val! Ezt a gyors tor­tát imádni fogod

Végre dús­ká­lunk az erdei gyü­möl­csök­ben! Akár ve­gye­sen, akár külön-külön fel­hasz­nálva, gyö­nyörű tor­tát ké­szít­he­tünk velük. Ez a Char­lotte torta a fran­ciák ked­vence. El­ké­szí­tése nem is le­hetne egy­sze­rűbb, csak ke­ver­getni, töl­teni és hű­teni kell. Ha fel­vá­god a kész desszer­tet, el­alélsz a gyö­nyö­rű­ség­től

Egészséges és gyönyörű ez a francia Charlotte torta. Sütni nem kell, de az elkészítését megtervezni igen. Több lépcsős folyamatból áll, ám nagyon egyszerű. A friss erdei gyümölcsöket nem is lehetne szebben felhasználni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

 • 300g friss vagy mirelit erdei gyümölcs
 • 1/3 csésze (70g) kristálycukor
 • 2ek (30ml) friss citromlé
 • 2 és ½ ek (7g) zselatin por
 • 3ek (45ml) hideg víz
 • 23-25 babapiskóta
 • 150g fél keserű csokoládé
 • 1/3 csésze (80g) tejszín
 • 1tk (3g) zselatin por
 • 1ek (15ml) hideg víz
 • 450g mascarpone (szoba hőmérsékletű)
 • 3ek (24g) porcukor
 • 1 ¾ csésze (400g) 35 %-os tejszín, hűtő-hideg

Elkészítés:

 1. Szórd az erdei gyümölcsöt, cukrot, citromlevet egy lábasba. Folyamatosan kavargatva párold 15 percig, míg besűrűsödik. Passzírozd át egy szűrőn, és távolítsd el a fennmaradt magokat.
 2. Szórd egy lábasba a zselatint és a hideg vizet. Hagyd duzzadni 5-10 percig, majd alacsony hőmérsékleten olvaszd fel a zselatint. Öntsd a gyümölcslekvárhoz. Keverd el, és hagyd tökéletesen kihűlni.
 3. Készíts elő egy 20 cm-es, kapcsos tortasütő formát. Béleld ki az alját sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki belülről az egészet.
 4. Fektess az aljára, és állíts körbe az oldalához babapiskótát.
 5. Szórd egy tálba a csokoládédarabokat és a tejszínt. Gőz fölött, alacsony hőmérsékleten olvaszd fel.
 6. A zselatint és a hideg vizet egy kis serpenyőbe szórva hagyd duzzadni 10-15 percig, majd alacsony hőmérsékleten olvaszd föl. Öntsd az olvadt csokoládéhoz, és keverd el.
 7. Kanalazd egy tálba a mascarponét. Gépi habverővel keverd el magában, majd a porcukorral együtt is.
 8. Egy tiszta keverőtálba öntsd a tejszínt, és géppel keverd keményre. Adagonként kanalazd át a mascarponés tálba, és spatulával jól elegyítsd.
 9. A tejszínes-mascarponés keverék felét töltsd át egy újabb tálba, és keverd el az olvasztott csokoládéval. Ha szép sima, öntsd az előkészített, babapiskótával kirakott tortaforma aljába.  
 10. Rakd ki málnával, és tedd hűtőbe 15-30 percre.
 11. A tejszínes-mascarponés keverék másik felébe óvatosan forgasd bele az erdei gyümölcsös szószt. Öntsd a hűtőből elővett tortába. Hűtsd legalább 4-6 órán át, vagy hagyd ott egy egész éjszakára.
 12. Szórd meg a tetejét egy adag friss erdei gyümölccsel. Távolítsd el a tortaforma abroncsát, és kösd át egy szép szalaggal. A szeleteléshez távolítsd el a szalagot.

Elő a babapiskótával! Ezt a gyors tortát imádni fogod

Egészséges és gyönyörű ez a francia Charlotte torta. Sütni nem kell, de az elkészítését megtervezni igen. Több lépcsős folyamatból áll, ám nagyon egyszerű. A friss erdei gyümölcsöket nem is lehetne szebben felhasználni.

Hozzávalók:

300g friss vagy mirelit erdei gyümölcs

Eközben a címlapon

1/3 csésze (70g) kristálycukor

2ek (30ml) citromlé

2 és ½ ek (7g) zselatin por

3ek (45ml) hideg víz

23-25 babapiskóta

150g félkeserű csokoládé

1/3 csésze (80g) tejszín

1tk (3g) zselatin por

1ek (15ml) hideg víz

450g mascarpone (szobahőmérsékletű)

3ek (24g) porcukor

1 ¾ csésze (400g) 35 %-os tejszín, hűtő-hideg

Elkészítés: