RIPOSTER

Egy­mást je­len­tik fel a gaz­dák a par­lagfű miatt, a ha­tó­ság te­he­tet­len

Két­mil­lió ember szen­ved, tüsszög Ma­gyar­or­szá­gon a par­lagfű miatt az al­ler­gi­á­tól, de úgy tűnik, a ha­tó­sá­gok alig tesz­nek va­la­mit! Egy döb­be­ne­tes nóg­rádi eset is bi­zo­nyítja: egy­mil­lió négy­zet­mé­ter par­lag­fű­vel sem tud­nak mit kez­deni.
címkék:

A helyi vállalkozó lapunknak beismerte: a felvételek az ő területén készültek. V. Norbert maga mesélte el, hogy két hete kapott ellenőrzést. Hiába volt tele sok hektár embernagyságú parlagfűvel, lényegében csak látszatintézkedés történt. „Én itthon sem voltam, az alkalmazottam ment ki velük a földre. Azt mondták, hogy körben egy keskeny sávot tárcsázzunk le, mert rizikós a terület. Pedig azt se kellett volna, mert volt benne napraforgó, de mondom, jó, az útszélig húzzák meg” - nyilatkozta a parlagfűdzsungel gazdája..

Magyarul: egy tízméteres sávot a szélén letárcsáztak, de a többi sok százezer négyzetméternyi, parlagfűvel szennyezett területhez nem nyúltak

Közben az is kiderült, hogy V. Norbert a hatalmas parlagfüves területet „művelő” gazda még korábban feljelentette egy szomszédos 4 hektáros terület tulajdonosát, mert szerinte őmiatta lett parlagfüves az ő 100 hektáros területe…  Szóval miközben senki nem tesz a parlagfű ellen, egymást azért feljelentgetik a gazdák…

Hogy mi történik, és miért nem tesz semmit a hatóság, továbbá mit mond a szakértő a vállalkozó földjébe vetett napraforgóról, az a napilap csütörtöki számából kiderül!

címkék: