POLITIK

Egy­hangú a ma­gyar vá­lasz Soros ter­vére

A ma­gya­rok egy­han­gú­lag el­uta­sít­ják a Soros-ter­vet, de­rült ki a be­ér­ke­zett kon­zul­tá­ciós kér­dőívek­ből - mondta Ko­vács Zol­tán az M1 ak­tu­á­lis csa­torna mű­so­rá­ban csü­tör­tö­kön.
  • Szerző: Ripost

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint 2 356 811 ívet küldtek vissza, és nagy többségében mind a hét kérdésre nemmel feleltek a válaszadók.

Kovács Zoltán kormányszóvivő. Fotó: Origo.hu
Kovács Zoltán kormányszóvivő. Fotó: Origo.hu

A szóvivő felidézte, Magyarország első kézből tapasztalta meg, hogy milyen az, amikor 400 ezer ember engedély nélkül gyalogol át az országon. Az illegális migráció következményeivel is tisztában vagyunk - mondta Kovács Zoltán, kiemelve ezek közül a határok megsértését, a romló közbiztonságot és a terrorizmus növekvő veszélyét.

EZT OLVASTAD MÁR?

A polgármesterek legfontosabb dolga, hogy a településeiken élők érdekeit képviseljék, ezért kell beszélniük az Európai Bizottság által tervezett kötelező betelepítési kvóta és a bevándorlás-szervező civilek jelentette veszélyről - erről Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke beszélt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Fotó: Pestisracok.hu
Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Fotó: Pestisracok.hu

Kaposvár polgármesterét a polgármestereknek összehívott pénteki konferenciáról kérdezték. Szita Károly elmondta: aggodalomra ad okot az, hogy a felső korlát nélküli kötelező betelepítésről szóló javaslat ügyében összefogott az Európai Bizottság és az Európai Parlament, és a tervet az Európai Tanácson is át akarják vinni. Ha mindez megvalósul, a magyar települések a betelepülés célpontjaivá válhatnak, ezt pedig nem akarjuk - nyomatékosította, hozzátéve, meg kell akadályozni, hogy ilyen döntés szülessen.

Felidézte: tavaly novemberben az Európai Parlament olyan határozatot fogadott el, amelyben nagy szerepet szán a civil szervezeteknek a bevándorlás szervezésében, Soros György pedig több százezer dollárt szán vidéki hálózatának megerősítésére.