KÜLFÖLD

Össze­om­lott az USA légi köz­le­ke­dése, uta­sok ezrei ra­gad­tak a rep­te­re­ken

Az Egye­sült Ál­la­mok­ban íté­let­idő tom­bol, több ezer já­ra­tot tö­röl­tek, de olyan gép is volt, amely fel­szál­lás után vissza­for­dult.
  • Szerző: Ripost

A londoni Heathrow reptéren összesen 10 Egyesült Államokba tartó járatot töröltek, de a kontinensen tomboló tél miatt az amerikai légitársaságok összesen 2700 járatot töröltek. Egy New Yorkba tartó BA Boeing 747-esnek pedig vissza kellett fordulnia Angliába, 2 órával a felszállás után.

Csütörtökön több ezer brit utas tervei dőltek dugába, mert az Egyesült Államok északkeleti részén olyan hatalmas hóvihar van, hogy teljesen megbénult a légi közlekedés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A New York-i és New Jersey-i reptereket több órára be is kellett zárni, miután a Newark International bejelentette, hogy a járatok 70 százalékát törölték. A New Yorkba tartó gépeket Washingtonba, Detroitba, sőt Chicagóba irányították át.

Az utasokat arra kérték, hogy indulás előtt kérdezzenek rá a légitársaságoknál, hogy érdemes-e elindulni a repülőtérre, és semmiképp ne menjenek ki, ha nincs foglalásuk – írja a Daily Mail.