NÍNÓ

Egy város várta a kol­lé­gái ha­lá­láért fe­le­lős ma­gyar fő­or­vos íté­le­tét!

Három be­rettyóúj­fa­lui orvos egy deb­re­ceni kon­fe­ren­ci­ára tar­tott, ami­kor ka­ram­bo­loz­tak. Két ember meg­halt, a sofőr túl­élte, őt most jog­erő­sen ítél­ték fog­házra.

A is beszámolt arról a tragikus balesetről, ami még 2014 februárjában történt Debrecen környékén. Három berettyóújfalui orvos sietett egy konferenciára, amikor frontálisan ütköztek egy kamionnal. Az autó idős sofőrje túlélte a balesetet, ám két kollégája meghalt. A rendőrség 2014 nyarán le is zárta a nyomozást,

EZT OLVASTAD MÁR?
halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának

megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolt a sofőr ellen, akit a héten bűnösnek mondott ki a Nyíregyházi Törvényszék. A most 64 éves sofőr, volt főorvos 2 év fogházbüntetést kapott.

Ketten haltak meg a 2014-es balesetben, elítélték a sofőrt (Fotó: Dehir Video)
Ketten haltak meg a 2014-es balesetben, elítélték a sofőrt (Fotó: Dehir Video)

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója a Dehir.hu megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy a karambolozó autót vezető főorvos már nem dolgozik náluk. Rövid idővel a baleset után a kórházvezetés kezdeményezésére közös megegyezéssel megszüntették munkaviszonyát.

A főigazgató azt is elmondta, hogy két évvel a végzetes karambol után is elevenen él bennük kollégáik emléke. Az ítéletről úgy fogalmazott,

nehéz eldönteni, hogy sok vagy kevés,

de megnyugvással veszik tudomásul, hogy végre van jogerős ítélet. Ugyan a családtagok, barátok, egykori kollégák fájdalmát ez nem enyhíti, de mindenki azt várta a városban, hogy felelősségre vonják a sofőrt.