KÜLFÖLD

Egy ré­szeg csín­te­vés miatt 2 falu sem­mi­sült meg!

3 piás fi­a­tal egy át­mu­la­tott éj­szaka után, a haj­nali órák­ban po­én­ból meg­nyi­totta egy víz­tá­rozó zsi­li­pét. A ki­zú­duló víz­tö­meg em­be­rek tu­cat­ja­i­nak az éle­tét tette tönkre.
címkék:

A Vietnam szívében található Phu Yen tartományban 3 fiatal fiú részegen beszökött egy víztározó zsiliprendszerének a kezelőszobájába, ahol össze-vissza nyomogattak minden gombot. Így sikerült 2 millió köbméter vizet szabadítaniuk a környező településekre és termőföldekre - írja vnexpress, helyi rendőrségi jelentésekre hivatkozva.

A tározóból kizúduló hatalmas víztömeg 15 ezer tonna, begyűjtésre váró, frissen aratott nádcukrot és két kisebb települést pusztított el.

A tragédia szerencsére nem követelt emberéletet, a földeken dolgozó 10 földműves még idejében felfigyelt az érkező árra, és el tudtak menekülni.

A helyi sajtó szerint a mesterséges tó védvonalát éjjel-nappal fegyveres őrök őrizték, tehát egyelőre rejtély, hogyan juthattak át rajtuk és több zárt ajtón is a piás srácok, akiket azóta letartóztattak.

címkék: