KÜLFÖLD

Egy muszlim banda megerőszakolta - öngyilkos lett a holland politikus

Nem bírta tovább. Az eset óta többször is megzsarolták, hogy ne merjen beszélni róla. Azt mondták neki, hogy "hamarosan elvágjuk a torkodat és hagyjuk, hogy elvérezzél".
  • Szerző: SZM

“Ha valakinek baja van azzal, ahogy mi megváltoztatjuk Hollandiát, el
lehet innen menni”
– mondta alig húsz nappal ezelőtt a DENK elnevezésű muszlim párt vezetője.
Ennek nagy visszhangja volt a liberális eszme európai fellegvárának tartott Hollandiában, most pedig egy újabb esemény rázta meg a közvéleményt, benne a felelős politikai elitet.

Öngyilkos lett az 53 éves Willie Dille, a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) hágai politikusa. Egy nappal azután vetett véget az életének, hogy a Facebookon egy videóüzenetben arról beszélt: 2017 tavaszán muszlimok egy csoportja megerőszakolta.

Véget vetek ennek. Elnézést kérek a családomtól, de ez így nem megy tovább

- mondta a búcsúüzenetében, amelyet azóta töröltek a Facebookról.

Egyelőre annyit tudni, hogy Willie Dille az utóbbi időben folyamatosan kapcsolatban állt a rendőrséggel, mert többször is halálosan megfenyegették, hogy senkinek ne beszéljen a történtekről. Ismeretlenek azt közölték vele, hogy “hamarosan elvágjuk a torkodat és hagyjuk, hogy elvérezzél”. Õ azonban nem akarta, hogy vizsgálják az ügyét, feltehetően azért, hogy az titokban maradjon, mert féltette a gyermekei életét.

A politikus öngyilkossága után már elkezdődött a rendőrségi vizsgálat a tettesek felkutatására. A Szabadságpártot vezető Geert Wilders pedig megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt. Mint fogalmazott, Dille  remek kolléga volt és azt üzente: folytatják a munkát, hogy Dille
halála ne legyen hiábavaló.

Forrás: Voiceofeurope

És ezeket olvastad már?