SHOWBIZ

Egy könyv, ami ta­bu­kat dön­tö­get! Íme, Kal­már Tibor új re­gé­nye!

Kal­már Tibor tri­ló­gi­á­já­nak har­ma­dik kö­te­té­ben le­hull a lepel a korai ke­resz­tény­ség tit­ka­i­ról. A K.T. Ze­le­nay ál­né­ven pub­li­káló író ku­ta­tá­sai során a világ szám­ta­lan olyan pont­ján meg­for­dult, hogy azt még a Da Vinci-kód­ból is­mert Lang­don pro­fesszor is meg­iri­gyelné!
  • Szerző: Doris

Történelmi tények találkozása a fikcióval - így lehetne jellemezni Kalmár Tibor könyveit, melyek regényes formában tárják fel a világ történelmének legérdekesebb részleteit és legmeglepőbb összefüggéseit.

Akárcsak a Da Vinci-trilógiából ismert Robert Langdont, Kalmárt is számos olyan élmény érte kutatásai során, melyeket érdemes volt papírra vetni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A háromkötetes sorozat első része 2014-ben jelent meg. Ez még javarészt történelmi tényekre támaszkodott.

"Kétféle ember létezik a magyar honban, aki hiszi, hogy a Szent Korona természetfeletti hatalommal bír, és az, aki még nem tud róla... Merthogy a legendákat nem bizonyítani kell, hanem hinni bennük..."

- írja a K.T. Zelenay álnéven publikáló író a 2038 trilógiát bemutató honlapon.

A második kötetben - ami a Szent Korona végveszélyben alcímet kapta - már jóval több a fikció. Az izgalmas regény a klasszikus krimik, thrillerek világát idézi és egy, az egész világot megrázó bűnténnyel indul.

Eközben a címlapon

A most megjelenő, harmadik kötetről Kalmár Tibor a Petőfi TV kamerái előtt mesélt részletesen. Bár a könyv címe Jézus második élete, Kalmár nem akar hitbéli kérdést feszegetni. Sokkal inkább kutatásaira alapozott történelmi tényekkel kalauzolja el az olvasót egy egészen izgalmas világba, miközben lerántja a leplet a korai kereszténység nagy titkairól.