KÜLFÖLD

Egy kitoloncolás közel 100 ezer euróba került!

Az eset a francia Vogézekben történt. Tulajdonképpen senki sem érti, hogy miért kellett egyetlen családot magánrepülővel Albániáig szállítani.
  • Szerző: SZM

Két évvel ezelőtt egy albán házaspár két gyerekkel, a Méricourt nevű kisebb francia településen Vosges megyében szabálytalan módon elfoglalt egy önkormányzati lakást, és úgy gondolták, hogy itt kezdhetnek új életet.

Valószínűleg ebből lett elege a helyi önkormányzatnak és szeptember 7-én reggel fél 7-kor bekopogott hozzájuk egy hatfős rendőri csoport. Azonnal elkísérték őket a Juvaincourt repülőtérre, ahol egy magánrepülő várta a csapatot.

A Beechcraft 1900 D típusú gépre mindannyian felszálltak és meg sem álltak Tiranáig. Egy normális kitoloncolás nem is lett volna feltűnő, de az esetet megírta a Vosges Morning nevű helyi lap. A Secours Catholique és a Secours Populaire Français segélyszervezetek magát a
deportálást bírálták, 

Méricourt falu szolidaritási szervezete pedig hozzátette, hogy a magángépes kitoloncolás az adófizetőknek több tízezer, de akár százezer eurójába is kerülhetett, ez pedig felháborító és nem megengedhető.

Egy ehhez hasonló gépen utaztak vissza

A lap megkereste a Vosges megyi elöljáróságot is, de ők nem akartak nyilatkozni. A Valeursactuelles cikkéhez valaki hozzáfűzte, hogy Svájcból már sok bevándorlót kiutasítottak Tunéziába, Algériába vagy Marokkóba - hajóval -, de azok költsége összehasonlíthatatlanul alacsonyabb volt.

 

És ezeket olvastad már?