NÍNÓ

Egy cso­ki­da­rab iz­zasz­totta meg a ma­gyar men­tő­ket

Si­ke­rült meg­men­teni egy kisfiút, aki fél­re­nyelt egy da­rabka édes­sé­get. El­lá­tás után végül sta­bil ál­la­pot­ban szál­lí­tot­ták kór­házba a ki­csit.
  • Szerző: RIPOST

Csokoládédarabkát nyelt félre az az 1 éves kisgyermek, akihez a gyöngyösi mentőket riasztották egy közeli településre. A szülők pánikba esve hívták a segélykérőt, miközben próbálták eltávolítani a szemmel nem látható idegentestet a kicsi torkából. A mentésirányító azonnal indította a legközelebbi esetkocsit, miközben folyamatosan instruálta a szülőket, hogy mit tegyenek.

Fotó: Facebook

Miután a csoki eltávolítása sikertelen volt, a gyermeket azonnal saját autójukba tették a szülők és elindultak a mentővel szembe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A pár perces út felénél találkoztak, talán az utolsó pillanatban. Az esetkocsi személyzete, az akkor már eszméletlen gyermeket, gyér légzéssel, és éppen megtartott keringéssel vette át a szülőktől.

A kiérkező mentőtiszt gyorsan, és helyesen az azonnali emelt szintű légútbiztosítás mellett döntött, ami megmentette a gyermek életét. Bajtársaink ellátás után, végül stabil állapotban szállították kórházba a kicsit, közölte az Országos Mentőszolgálat.