NÍNÓ

Ezzel az új mód­szer­rel verik át az idő­se­ket a po­fát­lan csa­lók

Ál­or­vo­sok adnak el cso­dát ígérő "mű­sze­re­ket" hor­ror áron. A gya­nút­lan és beteg idős em­be­rek pedig simán be­sé­tál­nak a csap­dába...
  • Szerző: Ripost

Már nem termékbemutatókon, hanem ingyenes egészségügyi szűréseken verik át a gyanútlan nyugdíjasokat.

A csalók orvosoknak adják ki magukat. Ezután megállapítanak valamilyen betegséget, amire rögtön tudnak megoldást – több százezer forintért. A Budapesti Békéltető Testület több olyan esettel találkozott, amikor a rendezvényeken hitelszerződést is kötöttek, hogy kifizettessék az áldozatokkal a csodát ígérő műszert.

A Magyar Nemzetnek a testület hivatalvezetője azt is elmondta, ezután, ha nem fizetnek, gyakran végrehajtókkal fenyegetik meg a vásárlókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kaposváron egy idős házaspárt szedtek rá a csalók.A Somogy Megyei Hírlaphoz fordult a 72 éves férfi kétségbeesésében. 200 ezer forintért vetettek vele egy csodaműszert, ami viszont csak egy világító óra volt. Orvosi szoba helyett egy üzletházba várta őket három fiatalember.

„Kedvesek voltak, de az egészségről nem esett sok szó. Az anyagi helyzetünk érdekelte őket, azt mérték fel, kinek mi volt a beosztása, milyen magas a nyugdíja. Mint amikor az oroszlán méregeti a csordát” – mondta a lapnak a férfi.

Azt mondták a férfinak, nem működnek az erei, és egy ötszázezer forintos "műszert" ajánlottak féláron, sürgetve, hogy a főorvos elutazik, itt és most kell döntenie. Otthon ébredtek csak rá, hogy egy villogó karórának kinéző valamit kaptak.

Később jelentkeztek a Somogy Megyei Békéltető Testületnél és a fogyasztóvédelemnél. Tudomásuk szerint az ügyben már 11 sértett van.Ám egy levelet kaptak a cégtől, amiben azt állította a vállalkozás, hogy az idős házaspár félrevezeti a hatóságot, mert önként mentek az üzletbe, és ott vásároltak...

Eközben a címlapon