FITTFAZÉK

Egész­sé­ges, egy­szerű és mégis finom. Tudod, mi az?

Ez az egész­sé­ges és kifi­no­mult desszert tö­ké­le­tes be­fe­je­zés egy ro­man­ti­kus va­csora után, de akár fő­fo­gás­ként is el­fo­gyaszt­hat­já­tok.
Fotó: 123RF

Egy randevúra a legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető édesség a fekete csokoládés fondü. Előkészítése: 5 perc, főzés: 5 perc.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezeket mártogasd a csokifondübe

Friss gyümölcsök:

Fotó: 123RF
  • bogyós gyümölcsök: eper, málna, szeder, áfonya
  • szőlő
  • darabolt ananász
  • almaszeletek
  • darabolt banán
  • narancsgerezdek
  • friss kókusz darabkák

Aszalt gyümölcsök:

  • mangó szeletek
  • banán chips
  • szárított sárgabarack
  • datolya
  • füge

Édességek:

Fotó: 123RF
  • kekszek
  • mályvacukor (marshmallows)
  • mini muffin vagy fánk

Ínyencfalatok:

  • perecek
  • chipsek
  • ropogós bacon csíkok
  • sajtdarabkák

Hozzávalók a fondüs mártogatóshoz, 2 személyre:

  • 12 dkg 70-85%-os fekete csokoládé, eldarabolva
  • ½ csésze kókuszkrém
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1-2 ek rum, cseresznyepálinka vagy ízesítő likőr, opcionális (Grand Marnier narancslikőr, Kahlua kávélikőr, Frangelico mogyorólikőr, Chambord fekete vadmálna likőr, Amaretto mandulalikőr)
  • amit belemártogatsz (fent felsorolva)

Elkészítés

1. Kezdd a munkát azzal, hogy eldarabolod a csokoládét.

Fotó: 123RF

2. Az olvasztáshoz egy kisebb lábasba önts pár cm vizet, és helyezz bele egy másik lábast. Tedd a csokoládé darabokat a fölső lábasba, és hagyd, hogy a gőzön megolvadjon. Időnként kavard át. Akkor jó, ha szép sima.

3. Ha a csokoládé tökéletesen elolvadt, keverd bele a kókuszkrémet.(Úgy lesz egészséges, ha tejszín helyett kókuszkrémet használsz). Eleinte ragadósnak érzed a csokoládét, de addig kevergesd, míg teljesen egyenletes nem lesz.

4. Ekkor ízesítsd vaníliakivonattal és valamelyik, tetszés szerint kiválasztott ízesítővel.

Fotó: 123RF

5. Öntsd a csokimártásta melegen tartó fondü lábasba. (Ha nincs ilyened, időnként melegítsd újra a dupla fenekű lábasban, hogy ismét mártogathatóan folyékony legyen).

Eközben a címlapon