FITTFAZÉK

Egé­szen el­ké­pesztő, ami a karfi­ol­lal tör­tént, imádni fogod!

Végre egy igazi újí­tás! Karfi­olt így még nem ettél! Apró, rop­pa­nós fa­lat­kák, mennyei fű­sze­re­zés­sel. Lehet köret, de akár ön­álló fogás is. Ké­szítsd el és sö­pörd be az el­is­me­rést!

Hihetetlenül finom ez az egyszerűen elkészíthető fűszeres köret, aminek senki nem tud majd ellenállni. Szénhidrátszegény, így bármikor fogyaszthatod, még akkor is, ha diétázol.

A marináló szószban lévő összetevők végtelen variációja és a sütés utáni ízesítés különleges ízvilága teszi egyedivé ezt a sült karfiolt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fűszeres sült karfiol

Hozzávalók:

  • 120 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 teáskanál curry por
  • 1/4 teáskanál kurkuma
  • 1 fej karfiol (kb. 90 dkg, 2 cm-es virágokra szedve)
  • 6 dkg pisztácia
  • 6 dkg pirított kókusz chips
  • petrezselyem vagy koriander díszítésnek

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagyobb edénybe keverd össze az olajakat, a szójaszószt, az ecetet, és a fűszereket habverő segítségével.

Eközben a címlapon

3. A feldarabolt, megmosott karfiolt keverd össze ezzel a szósszal és hagyd állni 15 percig.

4. Terítsd szét a tepsiben és süsd a forró sütőben 10-15 percig, amíg finom, ropogós nem lesz a széle.

5. Tálaláskor szórd meg aprított pisztáciával kevert kókusz chipsszel és tegyél rá petrezselymet vagy koriandert.