MEDICINA

Égesd ülve a kalóriát!

Az egész napos ülőmunka nem tesz jót az egészségednek, és ezt még rendszeres sporttal sem könnyû ellensúlyozni. Ha mégis egész nap az asztalodnál kell ülnöd, igyekezz közben is minél többet mozogni. Megmutatjuk, hogyan!
címkék:

Feszítsd meg a hasizmodat!

Munka közben feszítsd meg a hasizmaidat, mintha valaki meg akarna csiklandozni. Tartasd ezt a helyzetet pár másodpercig, lazítsd, majd ismételd meg tízszer. Az alsó hasizmaid edzésére emeld el a lábad pár centire a talajtól, nyújtsd ki, majd tedd vissza a talajra. Ismételd annyiszor, ahányszor csak tudod. Ha ennél komolyabb edzésre vágysz, otthon folytathatod a hastornát.

Táncolj!

Ha egyedül vagy, tegyél be valami jó zenét, és egy kicsit rázd meg minden tagodat, úgy, ahogy vagy, ülve. Nemcsak kalóriát égetsz el, hanem a hangulatod is jobb lesz tőle.

Erősítsd a lábadat!

Nyújtsd ki a lábadat a talajjal párhuzamosan, és feszítsd meg a combizmodat. Tartsd így pár másodpercig, lassan ereszd vissza a lábad, majd azonnal ismételd meg a gyakorlatot. Ha még nagyobb ellenállást akarsz, az egyik lábfejedet helyezd rá a másik bokádra. Ha van helyed, emeld fel és nyújtsd ki a lábad, hajolj előre, fogd meg a lábfejedet, és feszítsd meg közben a vádlid izmait. Tartsd pár másodpercig ezt a helyzetet, majd lazítsd el a lábadat. Otthon folytasd a combizmokat erősítő gyakorlatokat.

Izegj-mozogj!

Topogj a lábaddal, dobolj az ujjaiddal, forgasd az ujjaid között a tolladat, forgasd a fejedet, nyújtsd ki és szorítsd össze az ujjaidat, közelítsd, majd távolítsd egymástól a lapockáidat – minden apró mozdulat számít.

Hiszed vagy sem, ezek az apró mozgások napi több száz kalóriát is jelenthetnek.

címkék:
És ezeket olvastad már?