DIÉTA

Di­é­tá­zol, de imá­dod az éde­set? Így pör­get­he­ted fel már reg­gel a fo­gyást

A fo­gyá­sod titka: a finom, édes, mégis fe­hér­je­dús reg­geli, ami ener­giát ad, és so­káig el­te­lít. Meg­mu­tat­juk, hogy vi­hetsz minél több fe­hér­jét az édes éte­lekbe.
címkék:

Nem tilos az édes íz, de reggelire nem célszerű olyasmit enni, ami döntően szénhidrátokból áll. Ha ugyanis fogyni akarsz, nem jó, ha engeded, hogy a szénhidrátok először magasra emeljék, majd leejtsék a vércukorszintedet, és így már délelőtt éhségrohamot idézzenek elő. A fehérjedús reggeli ételek viszont sokáig eltelítenek, és egész délelőttre energiát adnak. Megmutatjuk, hogyan lehet az édes reggelid gazdagabb fehérjében.

Fotó: Pinterest
Válts görögre

Adj egy doboz natúr görög joghurtot az otthon készült müzlihez: a müzli összetett szénhidrátjait és jótékony zsírsavait kiválóan kiegészíti a görög joghurt fehérjetartalma, amely dobozonként körülbelül három tojásénak felel meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vesd be a fehérjeport

Az amerikai palacsinta liszttartalmának egy részét cseréld fehérjeporra. A legjobb, ha a maradék liszt teljes kiőrlésű.

Fotó: Pinterest
Szórd meg chiával

Adj egy kis chiamagot a reggeli zabpelyhedhez – így nemcsak fehérjével, hanem omega-3 zsírsavakkal, kalciummal és rostokkal is dúsítod az ételt.

Fotó: Pinterest
Próbáld ki a quinoa-t

A quinoa, vagyis az indiánköles csészénként 12 gramm fehérjét tartalmaz – ha a reggeli zabpelyhet quinoa-ra cseréled, máris megdupláztad a reggelid fehérjetartalmát. Az indiánköles ráadásul az idegrendszer és az izmok ellazulását segítő magnéziumban is gazdag. Ha nem akarod a teljes zabpehelyadagodat lecserélni, készítsd a reggelidet fele-fele arányban zabpehelyből és quinoa-ból.

címkék: