FÜLES

Eddig nem sej­tett rész­le­tek lát­tak nap­vi­lá­got Andy Vajna ha­lá­lá­ról

A vi­lág­szerte si­ke­res ma­gyar film­pro­du­cer 74 éves ko­rá­ban hunyt el, de senki sem szá­mí­tott arra, hogy ilyen hamar be­kö­vet­ke­zik a tra­gé­dia.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Markovics Gábor

A világhírű magyar producer, Andy Vajna vasárnapi halála szabályosan sokkolta a közvéleményt. A hivatalos híradások szerint hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el, de egy közeli barátja elárulta a Storynak: néhány nappal Vajna halála előtt találkoztak, a producer pedig egyáltalán nem készült a halálra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Amikor találkoztunk, nem tűnt olyannak, mint aki komoly betegséggel küzd. Azt viszont elmondta, hogy az utóbbi időben megint rakoncátlankodni kezdett a szíve. Pár hete olyan rosszul érezte magát, hogy bement egy kórházba, a folyosón összeesett, bent is tartották. Sokat beszélgettünk jövőbeni terveiről, úgyhogy kijelenthetem, egyáltalán nem készült a halálra!" - emlékezett vissza a neve elhallgatását kérő barát, aki szerint Vajna felesége nem volt otthon a halálakor, de két alkalmazott lakik a házban. Az egyikük találta meg az ágya mellett holtan.

A lap úgy tudja, hogy a szíve vitte el Vajnát, bár nemrég daganatos betegséggel is harcolt. 2009-ben diagnosztizáltak nála rákot, egy évvel később tünetmentes volt.

"Amikor két évvel ezelőtt orvosnál járt, egyéb problémái miatt a doktor azt mondta neki, ha továbbra sem figyel a betegségeire, nem szokik le a szivarról, és nem kezd egészségesebben étkezni, akkor aligha lehet sok neki hátra" - mondta Vajna ismerőse, aki hozzátette, hogy cukorbetegsége miatt pár éve a lábát is műtötték, az elmúlt évben pedig láthatóan romlott az egészségi állapota. Ismerőse úgy tudja, Münchenbe járt kezelésekre, például vércserére is. Fizikai állapota miatt már Amerikába se utazhatott.