HŰHA

Ha nincs az EDDA dobosa, a biztos halál várt volna rá

Óri­ási sze­ren­cséje volt a sé­rült ál­lat­nak, ami­kor a ze­nész út­jába akadt. Zoli ugyanis ha­za­vitte, és meg­men­tette az éle­tét.
  • Szerző: Buster

Hetényi Zoltánnak az EDDA dobosának a zene mellett van még egy szenvedélye. Olthatatlanul rajong a madarakért. Olyannyira, hogy fiatal korában ornitológusnak készült.Bár végül a rockot választotta, otthonában ma is van helye egy madár röptének, melyben néhány napja még egy sérült dolmányos varjú lábadozott, akit Zoltán Budapesten talált. A zenész erről az Esti Frizbi felvételén mesélt.

Hetényi Zoli jobbról a második
Hetényi Zoli jobbról a második
Fotó: Keller Mátyás

"Van a teraszomon egy madár röpte építve, ott lakott a dolmányos varjú egészen néhány nappal ezelőttig. Úgy került hozzám, hogy a Soroksári úton hajtva megláttam, amint próbál átugrálni az egyik oldalról a másikra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Azonnal félreálltam és az autók között próbáltam elkapni, mert látszott, hogy törött a szárnya.

Szerencsétlen nagyon menekült, de végül szóval meggyőztem, hogy segíteni szeretnék, így megállt”

- mesélte az ATV stúdiójában Hajdú Péternek a zenész.

"Miután elkaptam, elvittem egy állatorvos barátomhoz, aki megröntgenezte és kiderült, el van törve a szárnya. Sajnos lehet, hogy soha többé nem repülhet. Egy ideig nálam lakott, de már elvittem a Hortobágyi Madárkórházba, ahol szép élete lehet még akár tizenöt éven át is”

-  mondta az EDDA dobosa.

Eközben a címlapon