OTTHONKA

Ebben a há­zi­kó­ban bi­zony el­töl­te­nénk leg­alább egy ro­man­ti­kus éj­sza­kát

Min­dig sze­ret­ted volna látni az Északi Fényt? Nor­vé­gi­á­ban ilyen fan­tasz­ti­kus, tojás alakú há­zi­kók­ból les­he­ted az égi cso­dát. A kü­lö­nös épít­mény nem­csak a lát­vánnyal hí­vo­gat, hi­szen finom meleg van oda­bent.

Norvégia a világ egyik legjobb kempingező helye – az egyetlen probléma, hogy telente nagyon hideg van, így ha a gleccsereket és a jeges tájakat, vagy épp az északi fényt akarod megcsodálni, alaposan fel kell öltöznöd, és bírnod kell a hideget.

Norvég tervezők azonban épp az ilyen túrákra tervezték a Day Trip Cabin elnevezésű, tojás formájú szállásokat, amelyeket a világ legészakibb városának a norvég Hammerfest-nek a határában állítottak fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kabinból kinézve ebben a csodálatos látványban lehet részed:

A kabinok formája miatt a hó nem tud felgyűlni a tetőn, és a szállás az erős szélnek is ellenáll. Ami pedig a legnagyobb újdonság: a terület 3 dimenziós, lézeres felmérése a kabinok alját is a felszínhez alakítja. A hatszögletű alaprajzú kabinok tetejét papír és fa alapú anyagokkal burkolják, és a japán shou sugi elnevezésű eljárással tartósítják, amelynek során lángoknak teszik ki az anyagot.

A 14 négyzetméter alapterületű kabinok belsejében minden fából készül, és a jól szigetelt kunyhó remekül megtartja a meleget. Fűtés is van bennük, az asztal, illetve az ülőhelyek pedig mind a hatalmas ablakra néznek, ahonnan az északi természet csodáiban gyönyörködhetnek a látogatók. Persze ettől még nem árt odabenn jól felöltözni, de a turistáknak így nem kell a dermesztő hidegben a szabadban ácsorogni, ha a csodás fényjelenségeket szeretnék látni.

Eközben a címlapon