OLDALVONAL

Kiürül az ország, lelép szinte a teljes NB I

A na­pok­ban min­den együt­tes meg­kezdi a fel­ké­szü­lést a lab­da­rúgó NB I feb­ruár 2-án in­duló ta­va­szi idé­nyére. Nyolc együt­tes is Tö­rök­or­szágba uta­zik majd edző­tá­borba.
  • Szerző: ST

Az NB I-es csapatoknál hagyományosan Törökország a legnépszerűbb célpont a téli edzőtáborokra. 2018-ban hét, idén nyolc gárda utazik majd ide, köztük a listavezető Ferencváros, amely a tavalyi portugál és spanyol túra után váltott.

A Fradi tavaly Portugáliában kezdte a felkészülést (fotó: FTC Facebook)
A Fradi tavaly Portugáliában kezdte a felkészülést (fotó: FTC Facebook)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

10 millió körüli összeg egy török edzőtáborozás

A törökországi felkészülés kedvező ára, közelsége és időjárása miatt is népszerű a kluboknál. Egy játékos teljes ellátása egy napra 16 ezer forintból megoldható, és ehhez jön még a repülőjegy. Egy tíz napos edzőtábor egy harminc fő feletti kerettel kb. 10 millió forint körül összegből jön ki a csapatoknak.

A DVTK idén is Törökországban edzőtáborozik (fotó: DVTK Facebook)
A DVTK idén is Törökországban edzőtáborozik (fotó: DVTK Facebook)

Spanyolország drágább, mint a török túra

Ennél magasabb ár fekvésű a spanyolországi edzőtábor, itt a törökországi másfélszeresére rúghatnak a költségek. Az ősszel a nemzetközi porondon parádés teljesítményt nyújtó Mol Vidi FC idén is Marbellára látogat, de a Puskás Akadémia szintén Spanyolországban készül a bajnoki rajtra.

A Vidi visszatér Spanyolországba (fotó: molvidi.hu)
A Vidi visszatér Spanyolországba (fotó: molvidi.hu)

A Kisvárda nem szokványos helyet választott az edzőtáborra, az újonc Egyiptomba utazik, ahol két helyi csapat ellen lép pályára.

Az edzések El-Gounában, az ígéretek szerinti tökéletes állapotú füves pályán lesznek

írja a klub honlapja.

Csak a Debrecen nem utazik el

A Debrecen az egyetlen a mezőnyben, amely itthon marad. A Loki ráadásul az országon belül sem megy messzire, hiszen a Debrecen mellett található Pallagon vívja felkészülési mérkőzéseit.

Eközben a címlapon

Érdekesség, hogy tavaly csupán a Balmazújváros és a Vasas készült a tavaszra Magyarországon, a szezon végén pedig mindkét együttes búcsúzott az élvonaltól. A harmadik helyen telelő Debrecent valószínűleg ez a veszély nem fenyegeti.