OLDALVONAL

Eu­ró­pá­ban bi­zo­nyít­hat­nak az NB I sztár­lé­gi­ó­sai

A lab­da­rúgó NB I egyre nö­vekvő szín­vo­na­lát jelzi, hogy ki­lenc lé­giós is be­hí­vót ka­pott ha­zája vá­lo­ga­tott­jába. A lis­ta­ve­zető Fra­din át az utolsó Ha­la­dá­sig sze­re­pel­het­nek já­té­ko­sok az Eu­rópa-baj­noki se­lej­te­ző­kön.
  • Szerző: ST

A legtöbb külföldi válogatott labdarúgóval a Ferencváros rendelkezik. A zöld-fehérek keretéből ezúttal a szlovén Miha Blazic, a fehérorosz Mikalaj Szignyevics és a grúz Lasa Dvali kapott behívót.

Blazic (jobbra) a Fradi védelmének az oszlopa
Blazic (jobbra) a Fradi védelmének az oszlopa
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egy válogatott meghívó mindig nagy motivációt ad, hiszen minden játékos erről álmodik.

Nemrég edzőváltás történt a szlovén csapatnál, ezért még inkább sokat jelent, hogy tagja vagyok a keretnek. Sajnos volt egy kis kihagyásom sérülés miatt, de remek visszajelzés, hogy még így is számítanak rám

– mondta el Miha Blazic a fradi.hu-nak.

Stopira ANK-selejtezőt játszhat

A Fradi nagy riválisa, a Vidi adja az egyetlen nem európai válogatott játékost, Stopira személyében. A Zöld-foki Köztársaságból származó védő az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőire utazik haza. A fehérváriaktól még az észak-macedón Boban Nikolov léphet pályára Eb-selejtezőn.

Stopira Lesotho ellen léphet pályára
Stopira Lesotho ellen léphet pályára
Fotó: MTI

A bolgár keretbe két NB I-es légiós bekerült

Érdekesség, hogy a sereghajtó Haladás játékosára, Galin Ivanovra is számítanak hazájában. A télen érkezett bolgár labdarúgó a Puskás Akadémiát erősítő honfitársával, Kamen Hadzsievvel az oldalán harcolhat a selejtezőkön. Utóbbi ugyan már volt kerettag, de még nem mutatkozott be a válogatottban.

A Fradit erősítő Szignyevics (balra) és a Puskás Akadémia játékosa, Hadzsiev (jobbra) is ott lesz az Eb-selejtezőkön
A Fradit erősítő Szignyevics (balra) és a Puskás Akadémia játékosa, Hadzsiev (jobbra) is ott lesz az Eb-selejtezőkön
Fotó: MTI

Grozav Kisvárdáról lett újra román válogatott, Hasani debütálhat

A szintén kieső helyen álló Kisvárda román szélsője, Gheorghe Grozav bombaformában játszik tavasszal. Talán ő sem számított arra, hogy majd az NB I újoncától sikerül újra beverekednie a román nemzeti csapatba.

Eközben a címlapon
Azért is vagyok boldog, mert amikor Kisvárdára igazoltam, akkor elhatároztam, hogy visszanyerem a helyem a nemzeti csapat keretében. Ez most megtörtént

– mondta el Grozav klubja honlapján.

Grozav (jobbra) nagy erőssége a Kisvárdának
Grozav (jobbra) nagy erőssége a Kisvárdának
Fotó: Facebook

Először húzhatja fel a koszovói címeres mezt Florent Hasani, aki a DVTK-nál mutatott jó teljesítménye miatt kapott meghívót.

Az NB I összes csapata kiváló ugródeszka a külföldiek számára, hogy felfigyeljenek rájuk hazájuk nemzeti csapatában. Emiatt a jövőben további minőségi labdarúgók írhatnák alá a magyar bajnokságba.