OLDALVONAL

Ho­gyan fér be Dzs­u­dzsák a fő­táb­lás Vi­dibe?

A fe­hér­vári ku­pa­si­ker után Ni­ko­lics edző a ki­sze­mel­tek­ről szólva kö­rül­írta a ma­gyar sztárt.
  • Szerző: vav

Három-négy vagy akár még több új igazolással vágna neki az őszi sorozatterhelésnek a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörére készülő Vidi trénere.

Nikolics legalább három-négy új focistát vár őszig
Nikolics legalább három-négy új focistát vár őszig
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marko Nikolics név szerint nem említette Dzsudzsák Balázst, de a szavai ráillettek a csapatot keresgélő válogatott szélsőre.

Minden korábbinál tovább húzódik Dzsudzsák nyári csapatkeresése. Válogatott csapatkapitányunk augusztus közepére eddig mindig megtalálta új klubját – lehet, hogy most kivárásra játszik, és a MOL Vidi kupaszereplése miatt húzódik ilyen sokáig az ügye?

Dzsudzsák lehet a nagy hal?
Dzsudzsák lehet a nagy hal?

"Természetesen szeretnénk még igazolni, vannak konkrét neveink is, bízom benne, hogy hamarosan itt lesznek! Augusztus végén mindenhol felpörögnek az események az átigazolási piacon.

Már csoportkörös csapat vagyunk, ez is csábító lehet a labdarúgóknak, akik eddig nem döntöttek

– idézte Nikolicsot a Molvidi.hu.

A elsőként jelezte, hogy az arab emírségekbeli Al-Vahdától távozó Dzsudzsák számára is vonzó lehet a nemzetközi kupaszereplés, a fehérvári klub anyagi-szakmai háttere, és nem utolsó sorban a válogatottsághoz szükséges játéklehetőség. Az igényeit ugyanakkor lejjebb kell adnia: az eddigi milliárdos évi fizetéséhez képest a magyar bajnoknál információink szerint ennek legfeljebb a negyedét-ötödét kereshetné meg.

Eközben a címlapon

Megkeresésünkre a klub nem kívánta kommentálni az "átigazolási pletykát".

Többen is kikerülhetnek a sikercsapatból
Többen is kikerülhetnek a sikercsapatból
Fotó: MTI

A Vidi menetelése és összeszokott játéka láttán felvetődik a kérdés: a tréner által beharangozott új focisták, köztük akár Dzsudzsák, hogyan férnének be a sikercsapatba? Habár a görög AEK Athén elleni párharcon múlik, hogy a fehérváriak a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga főtábláján szerepelnek-e ősszel, az már biztos, hogy a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések mellett – legalább – hat nagy meccs és sok utazás vár Juhász Rolandékra.

Nikolics mester éppen a sűrű menetrend miatt bővítené tovább a keretét, jóllehet a sztárként igazolt Huszti Szabolcs például éppen most szorult ki a kezdő tizenegyből. Dzsudzsák támadó középpályásként elsősorban éppen Huszti, esetleg Danko Lazovics vagy Kovács István posztjára pályázhat. A kettős, sőt hármas sorozatterhelés miatt az ilyen versenyhelyzet nagy hasznára lehet a Vidinek.

Több magyar, mint légiós

Nikolics egyébként kiemelte, hogy a légiósok számának korlátozása miatt magyar kiszemeltjei is vannak. A Vidi keretében most 9 külföldi játékos van, a maximum pedig 10. Tehát magyarokra is szükség van, márpedig focistáink közül Dzsudzsák nemzetközi tapasztalatával senki sem versenyezhet.

Egyébként a kiszemelteken túl is van kihez nyúlnia az edzőnek: a július elején szerződtetett magyar válogatottak, Hangya Szilveszter és Berecz Zsombor még bevetésre várnak.