KIAJOBB

Dzs­u­dzsá­kék meg­tör­nék az átkot az év meccsén

Va­sár­nap meg­kezdte a fel­ké­szü­lést a Por­tu­gá­lia el­leni vi­lág­baj­noki se­lej­te­zőre a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott. Még soha nem nyer­tünk az ibé­riai gárda ellen.
  • Szerző: mv

Túlzás nélkül sorsdöntő mérkőzés vár a magyar válogatottra március 25-én Lisszabonban Portugália ellen, ugyanis egy vereséggel elszállnának a továbbjutási esélyeink.

Dzsudzsák és Storck Portugália ellen készül (Fotó: MTI Fotó)
Dzsudzsák és Storck Portugália ellen készül (Fotó: MTI Fotó)

Nem véletlen, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány már két héttel a találkozó előtt megkezdte a felkészülést, vasárnap óta 12 játékossal dolgozik a telki edzőtáborban. Mindez azt jelenti, hogy az NB I szereplői legközelebb csak április 1-jén rúgnak labdába a bajnokságban, három hét pihenőt kaptak a magyar klubok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Storck olyan csapat ellen készíti fel a válogatottat, amellyel a tavalyi Eb egyik leglátványosabb meccsét hozták össze. A duplázó Dzsudzsák Balázs vezérletével Lyonban 3-3-ra zártunk a portugálokkal, akik később megnyerték a viadalt. Habár az akkori döntetlen győzelemmel ért fel, a magyar válogatott még soha nem nyert Portugália ellen.

Még soha nem nyertünk

Tizenegy alkalommal találkoztunk, hét vereség mellett négy döntetlent jegyeztünk. Az Aranycsapat legendás szövetségi kapitányát, Sebes Gusztávot például egy Portugália elleni 2-2 után menesztették, de Baróti Lajosnak, Bicskei Bertalannak és Erwin Koemannak sem okoztak örömet a luzitánok.

Dzsudzsák az Eb-n két gólt lőtt a portugáloknak (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Dzsudzsák az Eb-n két gólt lőtt a portugáloknak (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Ha Bernd Storck megtöri az átkot, és végre győzelemre vezeti a magyar válogatottat Portugália ellen, akkor egyrészt a második, pótselejtezőt érő helyre ugrunk a csoportban, másrészt pedig olyan szenzációt okoz, amire a nyári Eb óta várnak a szurkolók…

A B-csoport állása 4 forduló után: 1. Svájc 12 pont (9-3), 2. Portugália 9 pont (16-3), 3. Magyarország 7 pont (8-3), 4. Feröer 4 pont (2-8), 5. Lettország 3 pont (2-8), 6. Andorra 0 pont (1-13).

Eközben a címlapon