TÜZELŐÁLLÁS

Dzs­u­dzsák játék nél­kül is a vá­lo­ga­tott ve­zére lesz

Nagy szük­sége lenne a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott­nak arra a Dzs­u­dzsák Ba­lázsra, aki éve­ken át fa­na­ti­zálta és tü­zelte a tár­sait a meccsek előtt.
  • Szerző: mv

A az elmúlt hétvégén arról kérdezte olvasóit, hogy mennyi lehetőséget adnának Dzsudzsák Balázsnak a soron következő két Eb-selejtezőn. A válasz egyértelmű volt: a többség nem kér a 32 éves labdarúgóból, a szlovákok és a horvátok elleni mérkőzésen sem szerepeltetnék őt.

Dzsudzsák Balázsra fontos szerep várhat az Eb-selejtezőkön
Dzsudzsák Balázsra fontos szerep várhat az Eb-selejtezőkön
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tény, az al-Ittihad Kalba játékosa a 2016-os Eb óta számos csalódást okozott, klubszinten és a válogatottban sem nyújtott kimagasló teljesítményt. Játéka rendre elmaradt a várttól, a nemzeti csapat vele bukott el Andorrán és Luxemburgban is. Tavaly – hosszú idő után először – a válogatottból is kimaradt, Marco Rossi szövetségi kapitány négy Nemzetek Ligája-meccsről mellőzte a rutinos szélsőt.

Azonban azzal az olasz származású szakember is tisztában van, hogy Dzsudzsák jóval többet jelent a válogatottnak annál, hogy bejátssza a pálya bal oldalát. Ő a válogatott vezére, fanatizmusa magával ragadja a többieket, karizmatikus figura, aki sokat jelent a társainak. Tűzbe menne a címeres mezért, és ezt számos alkalommal bizonyította. A mai napig emlegetik azt a motivációs beszédét, amit a 2015-ös norvégok elleni Eb-pótselejtező előtt tartott.

"Olyan beszédet tartott, mielőtt kiindult a csapat a meccsre, hogy a hideg kirázott, felállt a karomon a szőr. Úgy fanatizálta és tüzelte a társait, hogy élvezet volt nézni és hallgatni" – mondta Dzsudzsákról az akkori válogatott egyik stábtagja.

Csütörtökön, Nagyszombaton, a szlovákok elleni első Eb-selejtezőn szintén erre a Dzsudzsák Balázsra lenne szükség. Arra a csapatkapitányra, aki feltüzeli a társait, hogy bátran, egymásért küzdve lépjenek pályára. Ha így történik, akkor a szurkolók ismét a kegyeikbe fogadnák őt.

A Szlovákia-Magyarország Eb-selejtezőt március 21-én, csütörtökön 20.45-től játsszák.

Eközben a címlapon