TÜZELŐÁLLÁS

Egy hó­napja nem fo­ci­zott, mi le­gyen Dzs­u­dzsák Ba­láz­zsal?

Feb­ruár 22-én ját­szott utol­jára tét­mér­kő­zé­sen a 32 éves szélső. Se­gít­sé­gére lehet a vá­lo­ga­tott­nak?
  • Szerző: ST

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a legelső keretéből még kihagyta Dzsudzsák Balázst, azonban a legutóbbi két névsorból nem hiányzott a klasszis szélső. Az Egyesült Arab Emirátusokban február vége óta szünetel a bajnokság, így nincs játékban Dzsudzsák.

Dzsudzsák (jobbra) a legutóbbi két NL-találkozón pályára lépett
Dzsudzsák (jobbra) a legutóbbi két NL-találkozón pályára lépett
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Idén három meccsen játszott

Dzsudzsák 2019-ben három mérkőzésen kapott szerepet az al-Ittihad Kalba együttesében, ezeken egy gólt szerzett 11-esből, és két gólpasszt adott. Február elején egyébként a 2019/2020-as évad végéig hosszabbított a klubjával.

Dzsudzsák (jobbra) bombáira nagy szüksége lenne a válogatottnak az Eb-selejtezőkön
Dzsudzsák (jobbra) bombáira nagy szüksége lenne a válogatottnak az Eb-selejtezőkön
Fotó: MTI

Visszakapta a karszalagot

Dzsudzsák a Nemzetek Ligája első találkozóiról hiányzott, távollétében Szalai Ádám lett az ideiglenes csapatkapitány. A finnek elleni, tavaly novemberi mérkőzésen azonban már ismét Dzsudzsák Balázs karján feszített a kapitányi szalag.

A szlovákok és a horvátok ellen szükség van a csapatkapitányra?

Dzsudzsák Balázs jelenléte sokat jelenthet a válogatottnak a két, várhatóan parázs hangulatú Eb-selejtezőn. A 98-szoros válogatott támadó a horvátok ellen lehet "százados", ami szintén nagy motivációt adhat neki. A támadósorból ráadásul Sallai Roland hiányzik majd, így még jobban felértékelődik Dzsudzsák szerepe, annak ellenére, hogy egy hónapja nincs játékban. Te hogy döntenél Marco Rossi helyében? Szavazás a cikk alján.

Mennyi lehetőséget adnál Dzsudzsáknak a szlovákok és a horvátok ellen?