TÜZELŐÁLLÁS

Ko­moly vitát szült Dzs­u­dzsák Ba­lázs meg­hí­vása

Szö­vet­ségi ka­pi­tá­nyi be­ik­ta­tása óta Marco Rossi elő­ször kül­dött meg­hí­vót Dzs­u­dzsák Ba­lázs­nak, aki így öt hónap után vissza­tér a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tottba.
  • Szerző: mv

Az utóbbi tíz év során valamennyi szövetségi kapitány alapemberként számolt Dzsudzsák Balázzsal a magyar válogatottban. Ezért okozott meglepetést, amikor az új főnök, Marco Rossi mellőzte őt a keretből, mondván, amíg nincs csapata, nem tudja figyelembe venni.

Ismét húzóember lesz a nemzeti csapatban a 31 éves szélső?
Ismét húzóember lesz a nemzeti csapatban a 31 éves szélső?
Fotó: MTI

A szélső szeptemberben az al-Ittihad Kalbához szerződött, immár rendszeresen játszik és gólokat lő, Rossi meghívót is küldött neki. Ez megosztja a közvéleményt, komoly vitákat szült villamoson, kocsmában és az internetes fórumokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A három-három érvet gyűjtött össze Dzsudzsák mellett és ellen.

Szükség van Dzsudzsákra, mert...

...Marco Rossi szerint Magyarország egyik legjobb bal lába Dzsudzsák Balázsé, aki a posztján még mindig a legjobb választás lehet. Beadásai és a szabadrúgásai állandó gólveszélyt jelenthetnek.

...Dzsudzsáknak nagyon fontos a válogatott. Ezúttal például extra munkát végzett a klubjánál annak érdekében, hogy újra magára ölthesse a címeres mezt. Ez azt jelenti, hogy elszánt és bizonyítani akar. Kár lenne őt leírni.

...már a jelenléte is jó hatással lehet a keret többi tagjára. Dzsudzsák még mindig az egyik legnépszerűbb magyar focista, a rutinja és a mentalitása sokat számíthat az öltözőben. Csapatkapitányként igazi kapocs lehet Rossi és a játékosok között.

Eközben a címlapon
Az utóbbi tíz év során alapember volt a magyar válogatottban Dzsudzsák Balázs
Az utóbbi tíz év során alapember volt a magyar válogatottban Dzsudzsák Balázs
Fotó: Markovics Gábor

Nincs szükség Dzsudzsákra, mert...

...a 2016-os Eb óta nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt a válogatottban. Még a gyengébb riválisok (Feröer, Andorra, Luxemburg) ellen sem volt képes arra a pluszra, ami a győzelemhez kellett volna.

...az utóbbi 15 meccsén csak egy gólt szerzett, ami leginkább annak köszönhető, hogy két éve az Egyesült Arab Emírségek bajnokságban szerepel. Hétről hétre gyenge riválisok ellen lép pályára, és ennek a válogatott látja kárát.

...a posztján Sallai Roland kiválóan pótolta őt. A 21 éves játékos jelenti a jövőt, a márciusi Eb-selejtezőkig inkább Sallait kéne szerepeltetni Dzsudzsák helyén a bal szélen.

Az észtek ellen folytatjuk

A magyar válogatott november 15-én Észtországot fogadja Budapesten, majd három nappal később Finnországot látja vendégül a Nemzetek Ligájában. Négy forduló után a magyar csapat négy ponttal áll, már nincs esélye az első helyre a C liga második csoportjában.

Jól tette Marco Rossi, hogy meghívta Dzsudzsák Balázst?