OLDALVONAL

Csupa ku­darc, Dzs­u­dzsák Ba­lázs itt­hon kár­pó­tolja magát

Marco Rossi csü­tör­tö­kön hir­deti ki az Azer­baj­dzsán és Wales el­leni lab­da­rúgó Eb-se­lej­te­zőkre ké­szülő vá­lo­ga­tott ke­re­tét.
  • Szerző: mv

Habár Dzsudzsák Balázs alapember az al-Ittihad Kalbában, sok öröme nem lehet benne. Tudniillik legutóbb december 14-én jártak sikerrel, azóta 12 meccses nyeretlenségi szériát görgetnek, és immár a kiesés ellen küzdenek az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában.

Dzsudzsák remek teljesítményt nyújtott a horvátok ellen
Dzsudzsák remek teljesítményt nyújtott a horvátok ellen
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 32 éves szélső 2019-ben két gólt és négy gólpasszt jegyzett a klubjában. Az utóbbi hét mérkőzésén végig pályán volt, és könnyen lehet, hogy frusztrálja a sikertelenség, mert ezeken három sárga lapot szedett össze.

A márciusi, szlovákiai Eb-selejtező előtt a Kalbában nyújtott teljesítménye miatt sokan megkérdőjelezték a helyét a válogatottban: a olvasóinak többsége akkor arra szavazott, hogy Dzsudzsák ne kapjon lehetőséget. A rutinos játékos azonban rácáfolt a kétkedőkre. Szlovákiában csak csereként kapott lehetőséget, de Horvátország ellen kezdő volt, és meghálálta a bizalmat.

Vezérként, kiemelkedően teljesített. Mesteri gólpasszt adott Szalai Ádámnak, remek produkcióval járult hozzá a játéknap szenzációjához: Magyarország 2-1-re verte a vb-ezüstérmes, világsztárokkal felálló horvátokat. Ez azt jelenti, hogy Dzsudzsák 2019-ben kizárólag a magyar válogatott tagjaként ünnepelhetett győzelmet.

"Sokan belém rúgtak, nem is kicsit. A választ a horvátok ellen mindenkinek megadtam"

– mondta akkor dacosan a Nemzeti Sportnak.

Eközben a címlapon

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön kihirdeti a válogatott keretét, amelyben minden bizonnyal Dzsudzsáknak is szerepet szán. Miért ne tenné? A rutinos légiós márciusban bizonyította, a gyengébb klubformája ellenére is képes kiemelkedőt nyújtani. Márpedig Azerbajdzsánban és Wales ellen nagy szüksége lenne erre a magyar válogatottnak.