TÜZELŐÁLLÁS

Ilyen még nem volt, ez vár Dzs­u­dzsák Ba­lázsra a nyá­ron

Olyan hely­zetbe ke­rül­het a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott csa­pat­ka­pi­tá­nya, amire még nem volt példa kül­földi kar­ri­erje során.
  • Szerző: mv

Éppen tíz éve, 2008 januárjában vágott neki nemzetközi karrierjének Dzsudzsák Balázs, aki azóta négyszer váltott klubot, és rendre átigazolási díjat fizettek érte. 2015 nyarán pont ezért nem igazolhatott a Herthához, legalábbis a csapat edzője, Dárdai Pál erről beszélt a Magyar Nemzetnek:

Dzsudzsák először válthat ingyen klubot
Dzsudzsák először válthat ingyen klubot
Fotó: Szabolcs László

"Csak a saját anyagi lehetőségeinken múlott, hogy 2015-ben nem tudtam idehozni. Balázs végtelenül korrekt volt, alá is ment a feltételeknek, mégse sikerült előteremteni a szerződtetéséhez szükséges összeget."

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ingyen vihetik, erre még nem volt példa

Idén nyáron ezzel már nem lehet probléma, ugyanis Dzsudzsáknak lejár a szerződése az al-Vahdánál, és ingyen távozhat.Ha Dárdai még mindig szeretné őt a csapatában tudni, könnyedén megszerezheti.

De vajon milyen tervekkel várja a nyarat Dzsudzsák? Hol folytatná a pályafutását? Menedzsere, Vörösbaranyi József a -nak korábban elmondta, a hazatérés kizárható. A pletykákkal ellentétben Dzsudzsák biztosan nem igazol a Ferencvároshoz. Az viszont benne van a pakliban, hogy az al-Vahdánál marad - mondta a Sport Plusznak:

"Balázs szívesen maradna, amennyiben ajánlatot tesznek neki. Ha nem jön ilyen lehetőség a klubtól, akkor sem esünk kétségbe, mert már most több érdeklődő van iránta."

Konkrét érdeklődőkről nem beszélt, de Dzsudzsák többször elmondta, szívesen játszana valamelyik európai topligában, hiszen erre még nem volt példa a karrierje során. Szóba jöhet az Egyesült Államok is, ahol Nikolics Nemanja, Sallói Dániel és Németh Krisztián révén népszerűek a magyar játékosok. A lényeg, ha Dzsudzsák nem hosszabbít az al-Vahdánál, akkor kizárólag a saját kezébe kerül a sorsa. Nyáron az utolsó nagy dobása következhet!

Eközben a címlapon