TÜZELŐÁLLÁS

Ennyi volt? Lát­juk még Dzs­u­dzsá­kot a vá­lo­ga­tott­ban?

El­dőlt Dzs­u­dzsák Ba­lázs sorsa, a 31 éves fut­bal­lista az Egye­sült Arab Emír­sé­gek­ben ma­radt, az al-It­ti­had Kalba SC csa­pa­tá­nál foly­tatja kar­ri­er­jét.
  • Szerző: mv

Dzsudzsák Balázs 2016 óta az Egyesült Arab Emírségekben szerepel, és aligha véletlen, hogy azóta egyszer sem nyújtott kimagasló teljesítményt a magyar válogatottban.

Dzsudzsák az al-Ittihad Kalba SC csapatánál folytatja karrierjét
Dzsudzsák az al-Ittihad Kalba SC csapatánál folytatja karrierjét
Fotó: Twitter

A 31 éves szélső az előző két idényt az al-Vahdánál töltötte, mostantól pedig egy még gyengébb arab egyesületnél, az újonc al-Ittihad Kalba SC-nél folytatja. Félő, végleg lemondhatunk arról, hogy a tudásának megfelelő játékot nyújtson a magyar válogatottban. A megvizsgálta a helyzetet a nemzeti csapat szempontjából.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Végleg kimarad a válogatottból?

Marco Rossi legutóbb mellőzte Dzsudzsák Balázst a válogatottból. Aki nem játszik, azt nem tudom figyelembe venni - indokolt a szövetségi kapitány. Az olasz szakember hozzátette, azokra sem számít, akik a másodosztályban szerepelnek, mert az nem az a szint, amit a válogatottban megkövetelnek.

Dzsudzsák új klubja most jutott fel az élvonalba, nemzetközi mércével mérve nem számít fajsúlyos alakulatnak. Vajon elég lesz ahhoz, hogy Dzsudzsák mégis meghívót kapjon, vagy végleg kiírta magát válogatottból?

A magyar válogatott utóbbi két meccsén nem kapott lehetőséget a szélső
A magyar válogatott utóbbi két meccsén nem kapott lehetőséget a szélső
Fotó: Szabolcs László

Rossi csak ősszel mellőzi őt?

A magyar válogatott három hét múlva Görögországban lép pályára Nemzetek Ligája-meccsen, Marco Rossi a jövő héten keretet hirdet. Habár Dzsudzsák addig bemutatkozhat új együttesében, de aligha lendül olyan formába, hogy erősítést jelentsen a nemzeti csapatnak.

Áprilisban játszott utoljára tétmeccsen, azóta pedig időnként feltűnt a Ferencváros edzésein. Jó eséllyel Rossi ismét eltekint a játékától.

Eközben a címlapon

Az Eb-selejtezőkön játszhat

Rossi továbbra is a válogatott csapatkapitányaként tekint Dzsudzsákra. A kapitány szerint a szélső tudása megkérdőjelezhetetlen, ha lesz csapata, számítani fog rá. Immár van klubja a játékosnak, aki a teljesítményével igazolhatja, hogy helye van a válogatottban. Ha formába lendül, akkor arab liga ide vagy oda, a márciusi Eb-selejtezőkön biztosan bevetné őt Rossi.

Dzsudzsáknak mindene a válogatott

Dzsudzsák a legfrissebb közleményében többek között elárulta, a magyar válogatott érdekében is lépnie kellett:

"Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!"

Dzsudzsákkal lépne előrébb az al-Ittihad

Dzsudzsák Balázs új klubja, al-Ittihad Kalba SC az utóbbi tíz évben hol kiesett, hol feljutott az élvonalba. 2017-ben éppen kiesett, idén tavasszal pedig visszakerült. Története során hétszer nyert bajnoki címet a másodosztályban, az első vonalban viszont még érmet sem szerzett. Talán Dzsudzsákkal előrébb lépnek.