KÜLFÖLD

Vérbe bo­rult a vas­út­ál­lo­más

Csü­tör­tök este Düs­sel­dorf fő­pá­lya­ud­va­rán tört ki a pánik, mi­u­tán egy férfi bal­tá­val ámok­fu­tásba kez­dett.
  • Szerző: KF

A láthatóan őrült támadó több embert is megsebzett, a helyszínen vértócsák borították a márványpadlót, az emberek pedig sikoltozva menekültek a férfi elől.

Fotó: Europress / Federico Gambarini / dpa - AFP
Fotó: Europress / Federico Gambarini / dpa - AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kezdetben azt hitték, hogy a támadónak társa is van, de később kiderült, hogy a férfi egyedül cselekedett. Látszólag célpontja sem volt, hiszen mindenkit megsebzett, akit ért. A férfit még a helyszínen elfogták: ő is megsebesült, mikor egy hídról leugorva megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. A 36 éves támadó a közeli Wuppertalban élt, de az egykori Jugoszláviában született, és mentális betegségekkel küzd.

A támadás sérültjei közül hárman súlyosabban, de nem életveszélyesen sebesültek meg – egyikük egy 13 éves kislány. A sebesültek pontos száma nem ismert, különböző sajtóorgánumok öttől kilencig terjedő sérültszámról írnak.

A naponta 250 ezer utast fogadó vasútállomást a támadás után kiürítették, erősen felfegyverkezett rendőrök lepték el a környéket, valamint egy rendőrségi helikopter is segítette a nyomozást.

Mindent vér borított. A vonatra várva álltunk a peronon, mikor valaki leugrott az egyik kocsiból, és baltával kezdte csapkodni az embereket. Sokat láttam már, de ilyet még sosem tapasztaltam!

– mondta az egyik szemtanú.

A támadó indítékai még nem ismertek, de a hatóságok szerint kizárható a terrorista indíttatás.

Eközben a címlapon