NÍNÓ

Durvul a helyzet a déli határnál, ez történt éjszaka

Óri­ási roham volt éj­szaka a déli határon, érez­he­tően több az or­szágba il­le­gá­li­san be­jutni akaró migráns. A magukat iráninak, afgánnak, szírnek, töröknek és irakinak valló határsértők gyalogosan és kamionon, valamint vonaton megbújva akartak bejutni Magyarországra Tompánál, Hercegszántónál, Csanádpalotánál és Kelebiánál.
  • Szerző: Ripost

Szinte alig pihennek az egyenruhások az ország déli határánál. Késő estétől egészen a kora reggeli órákig 12 migránst tartóztattak fel. 

Az első három afgán migráns még szerdán késő este, Tompánál próbált az országba jutni egy kamionban megbújva – írja a police.hu. Nem sokkal később, éjjel 1 óra előtt Hercegszántónál tartóztattak fel 6 külföldit, akik iráni állampolgárnak vallották magukat. Éjjel 3 óra 10 perckor pedig újabb 3 afgánt fogtak el a rendőrök, akik egy vonaton elbújva próbáltak átjutni a határon Kelebiánál – olvasható a rendőrség honlapján. Hozzátették: a külföldi állampolgárok egyik esetben sem tudták igazolni magukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem. A hatóságok a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az MTI továbbá arról ír, hogy csütörtökre virradóra egy német rendszámú kamionban 16 határsártőt találtak, akik magukat iraki, szír és török állampolgárnak vallották. A sofőr embercsempészésért felelhet, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt indít eljárást a román hatóság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?