NÍNÓ

Dur­vul a hely­zet a déli ha­tár­nál, ez tör­tént éj­szaka

Óri­ási roham volt éj­­szaka a déli ha­tá­ron, érez­­he­­tően több az or­­szágba il­­le­­gá­­li­­san be­­jutni akaró mig­ráns. A ma­gu­kat irá­ni­nak, af­gán­nak, szír­nek, tö­rök­nek és ira­ki­nak valló ha­tár­sér­tők gya­lo­go­san és ka­mi­o­non, va­la­mint vo­na­ton meg­bújva akar­tak be­jutni Ma­gyar­or­szágra Tom­pá­nál, Her­ceg­szán­tó­nál, Csa­nád­pa­lo­tá­nál és Ke­le­bi­á­nál.
  • Szerző: Ripost

Szinte alig pihennek az egyenruhások az ország déli határánál. Késő estétől egészen a kora reggeli órákig 12 migránst tartóztattak fel. 

Az első három afgán migráns még szerdán késő este, Tompánál próbált az országba jutni egy kamionban megbújva – írja a police.hu. Nem sokkal később, éjjel 1 óra előtt Hercegszántónál tartóztattak fel 6 külföldit, akik iráni állampolgárnak vallották magukat. Éjjel 3 óra 10 perckor pedig újabb 3 afgánt fogtak el a rendőrök, akik egy vonaton elbújva próbáltak átjutni a határon Kelebiánál – olvasható a rendőrség honlapján. Hozzátették: a külföldi állampolgárok egyik esetben sem tudták igazolni magukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem. A hatóságok a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az MTI továbbá arról ír, hogy csütörtökre virradóra egy német rendszámú kamionban 16 határsártőt találtak, akik magukat iraki, szír és török állampolgárnak vallották. A sofőr embercsempészésért felelhet, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt indít eljárást a román hatóság.