ÉLETMÓDI

Dur­ván meg­alázta a kis­gye­re­kes anyu­kát a lé­gi­tár­sa­ság

Ha­tal­mas bot­rány lett abból, hogy a gyó­gyít­ha­tat­lan, de nem fer­tőző be­teg­ség­gel küzdő anyu­kát és kisfiát le­szál­lí­tot­ták a gép­ről, a nő ál­la­pota miatt.

A Dél-Karolinában élő Jordan Flake és kisfia, Jordan a texasi El Pasoból szeretett volna Dallasba utazni az American Airlines nevű légitársaság egyik belföldi járatával, csakhogy meglehetősen bizarr okokra hivatkozva a légiutas-kísérők indulás előtt leszállították mindkettőjüket a repülőgépről - számol be az esetről a Yahoo.

American Airlines egyik gépe (123RF)
American Airlines egyik gépe (123RF)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az édesanya egy ekcémához hasonló tüneteket produkáló ritka bőrbetegségben szenved, ami miatt látványosan száraz és vörös kiütésekkel teli a bőre. A stewardessek indulás előtt arra kérték a nőt, hogy orvosi papírokkal bizonyítsa, hogy betegsége ártalmatlan a utastársakra nézve, azaz nem fertőző. Sajnos a nőnél épp nem volt ezzel kapcsolatban semmilyen dokumentáció, ezért egy rövid szóváltást követően leszállították a repülő fedélzetéről.

Jordan Flake (facebok)
Jordan Flake (facebok)

Egyedül a vezető légiutas-kísérő ragaszkodott az orvosi papír felmutatásához, a repülő pilótája és az egyik stewardess, aki rákeresett az interneten a betegségére, azon az állásponton volt, hogy az anyukának joga van a járaton tartózkodni. Az első számú légiutas-kísérő viszont hajthatatlan volt, és leszállíttatta a beteg anyát és kisfiát a gépről. Az Jordal Flake és a kis Jordan ezért kénytelenek voltak egy későbbi járattal repülni.

A megalázó történtet a közösségi oldalán osztotta meg az anya. A sztori nagyon gyorsan vírusként kezdett el terjedni a világhálón, és hamar az American Airlines menedzsmentjéhez is eljutott. A légitársaság végül egy nyilvános posztban kért elnézést. Az anyuka azonban így is azt mondta, még soha életében nem alázták még meg ennyire.