LELKIZŐ

Durva sza­vak­kal sér­te­gette a ma­gyar szí­nész Korda Györ­gyöt

Korda Györ­gyöt La­ti­no­vits Zol­tán te­rem­tette le, de az éne­kes bók­ként őrzi a sza­va­kat.
  • Szerző: Ripost

Még fiatal volt Korda György, de már népszerű énekes, amikor igen közeli kapcsolatba került a két színészlegendával, Latinovits Zoltánnal és Ruttkai Évával.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az életem legszebb élményei közé tartozott – mesélte a Borsnak Korda Gyuri. – Az első saját lakásom 1966 és 1970 között a Damjanich és a Bajza utca sarkán álló garzonházban volt. Akkoriban az volt a legmodernebb lakóház Budapesten. Csodálatos emberek éltek ott. Én a harmadikon, a negyediken Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán. A hatodikon Horváth Ádám, Csűrös Karola, egy másik lakásban pedig Payer András".

Latinovits Zoltánhoz fűződik a történet:

"Nehéz volt vele barátkozni, mégis baráti kapcsolatba kerültünk. Amikor először találkoztunk, rögtön le­tegezett. Emlékszem, néhányszor bevittem a Fé­szek Művész-klubba. Egyik alkalommal ebéd után mentünk, elég zilált állapotban volt, mindenkinek beszólt, aki bejött".

"Tőle kaptam életem egyik legszebb kritikáját. Amikor a Fészekben elkezdte piszkálni a kollégákat, mondtam neki, „Zolikám, hagyd már abba!” Mire rám mordult: „Kuss, hát mi vagy te? Egy hang, semmi más!”

A Színészkirály ezt valószínűleg sértésnek szánta, de az énekes bóknak tekinti, és mint mondta, ennél szebb kritikát még nem is kapott.

Eközben a címlapon