SZTÁRDZSÚSZ

Durva bot­ránnyá fa­jult Kál­lay-Sa­un­ders And­rás ba­kija!

Heves vitát rob­ban­tott ki az éne­kes kínos sze­rep­lése A Dal szom­bati dön­tő­jé­ben. Sa­un­ders pro­du­cere sze­rint az MTVA hi­bá­zott, a csa­torna hang­mér­nöke vi­szont vissza­uta­sítja a vá­da­kat.
  • Szerző: Doris

Óriási visszhangot váltott ki Kállay-Saunders András félresikerült produkciója A Dal szombati döntőjében. Ahogy arról a is beszámolt, a nagy esélyesnek tartott énekest először egy technikai hiba hátráltatta, amit szóvá is tett a zsűrinek. Később újabb lehetőséget kapott, ám alig volt ideje ráhangolódni versenydalára, így másodszorra sem találta a hangnemet.

A műsor után az összeroppant énekes öltözőjéből üzent rajongóinak. Egy Facebookon közzétett videóban kért bocsánatot, amiért nem tudott megfelelni az elvárásoknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

(Fotó: Facebook)
(Fotó: Facebook)
Fotó: Markovics Gábor
A történet itt nem ért véget, és a bakiból azóta szép kis botrány kerekedett!

Először Saunders producere, Pacsai Márk nyilvánított véleményt. Szerinte lehetetlen, hogy az énekes ekkorát hibázzon, hiszen mindig tisztán és pontosan énekel. A szakember szerint A Dal hangmérnökei hibáztak! Pacsai elárulta, Saunders kérésére a stúdióban felvett verzióhoz képest egy hanggal lejjebb vették a dalt, hogy a magas hangokat is biztosan kiénekelje. A döntőben azonban már nem ez az alap szólt az énekes fülében. A producer állítja, egy magasabb verziót adtak be neki, ezért is látszott az arcán, hogy valami nagyon nincs rendben. Okfejtését egy videóban is közzétette, amit megosztott a YouTube-on, hogy mindenkihez eljusson az elmélete.

A vádakat persze a műsor hangmérnöke sem hagyta szó nélkül. Gyulai Zsolt felháborítónak nevezte a feltételezést, és kijelentette, hogy semmilyen technikai hiba nem hátráltatta a verseny résztvevőit.

"Miután én voltam a produkciók adáshangmérnöke, a stáb és jómagam nevében kérem ki magamnak még a feltételezést is, hogy bárki szabotálta volna a Kállay Saunders Band produkcióját!!! A zenei alap bejátszó eszközből egy sztereó csatorna érkezett hozzám, amit a hangosításnak én továbbítottam, így kizárt, hogy egy másik alap is szólhatott volna a rendszerben! Az alapokat én adtam a bejátszáshoz, és nem csináltam másik hangnemverziót!"

- fakadt ki a szakember a zene.hu-nak, majd egy érdekes kérdést is felvetett.

Eközben a címlapon

"Egyébként, még ha ennek a felháborító feltételezésnek lenne alapja, miért nem vette ki a füléből a monitort - ami csak az egyik fülében volt, tehát hallhatta volna, hogy hangnemkülönbség van a lábmonitor és a fülmonitor között?"

- méltatlankodott a hangmérnök, aki szerint a döntő előtti beéneklésen rögzülhetett Saundersben az eredeti hangnem, amitől végül nem tudott szabadulni, és ami miatt minden esélyét elvesztette, hogy képviselje hazánkat az idei Eurovízión.