LELKIZŐ

Durva, amit ha­lott férje szá­mí­tó­gé­pén ta­lált a ma­gyar szí­nész öz­ve­gye

"Nehéz örök­ség ma­radt rám" - mondta Pethő Kin­cső, Bics­key Lu­kács öz­ve­gye, aki li­ba­bő­rös lett, ami­kor meg­látta férje ha­gya­té­kát...
  • Szerző: Ripost

Az Argo-filmek sztárja, Bicskey Lukács 2015 áprilisában hunyt el, magára hagyva közös gyermekükkel, a 8 éves Mirával az asszonyt.

- Libabőrös lettem, amikor Lukács verseit a számítógépen megtaláltam hónapokkal a temetése után. A betegsége alatt nem említette nekem, hogy szeretné kiadni őket, de biztos vagyok benne, hogy ez a titkos vágya volt. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy posztumusz megjelenjenek – mondta a Blikknek.

Fotó: DFP

– Akkor valahogy máshogy értelmeztem őket. Utólag tűnt fel, hogy magáról írt, amikor az elmúlás megihlette, pedig még a végzetes diagnózis előtt vetette őket papírra. Mintha megérezte volna, hogy idő előtt kell mennie. Megszakad a szívem, de kevesen tudják, hogy verseket is írt, ezért is szeretném, ha megismerhetővé válnának – fűzte hozzá a táncművész-színésznő.

Az asszony elárulta, a mai napig nem vitte ki közös gyermeküket a temetőbe, megvárja, amíg idősebb lesz.

Még nem mentem ki vele a Fiumei úti szóróparcellába, ahol a búcsúztatás volt. Mirácska még úgy tudja, édesapját felvitték az angyalok. Ha nagyobb lesz, megmutatom neki, hol engedtük el Lukács lelkét a nagy körforgásba – magyarázta az özvegy.