INSIDER

Durva, ami­ket a ve­ro­nai busz­tra­gé­dia so­főrje állít

A ve­ro­nai busz­tra­gé­dia ál­do­za­ta­i­nak szü­lei nem fe­lej­te­nek, sze­ret­né­nek a sofőr sze­mébe nézni, aki azon­ban fura dol­go­kat állít....
  • Szerző: Ripost

Tizenheten vesztették életüket tavaly januárban, amikor a Pizolit Kft. busza egy híd pillérjének csapódott és teljesen kiégett Verona közelében, az A4-es autópályán.

Az olasz ügyészség öt olasz vádlottat nevezett meg az ügyben, és a magyar sofőrt, V. Jánost, aki azóta sem ismeri el a felelősségét. Az elhunyt gyermekek szülei szeretnének a férfi szemébe nézni, ezért sokan kiutaznak a tárgyalásra. Ám attól tartanak, hogy V. János – ahogy eddig is bujkált és próbálta magát kihúzni a felelősség alól – ezúttal sem lesz ott.

EZT OLVASTAD MÁR?

"Az egész olasz bírósági ügyet akadályozza. Kapott egy kijelölt olasz védőt, aki sokszor próbálta elérni, de nem sikerült neki, ezért vissza akarja adni az ügyet. A törvények értelmében új védőt kell kirendelni, ami plusz három hónap csúszást jelent" – magyarázza a Borsnak Krizsány László, aki tizenöt éves lányát vesztette el a tragédiában.

A szülők szerint a sofőr próbálja húzni az időt. Nagyon komplikálttá teszi az ügyet, hogy két ország érintett benne.

Felháborító, hogy a bűnös itthon röhög a markában, és megteheti, hogy ne legyen ott

– tette hozzá az apuka.

A lap szerint V. János a lakhelyéhez közeli kocsmába jár és azt hangoztatja, hogy beütötte a fejét, így nem emlékszik semmire. Illetve, hogy beteg, és úgyis meg fog halni néhány éven belül.