NÍNÓ

Dunai ha­jó­bal­eset: éjjel újabb ál­do­za­tot azo­no­sí­tot­tak Adony­nál

Eddig össze­sen öt holt­tes­tet azo­no­sí­tot­tak azóta, hogy el­in­dult az el­tűn­tek ke­re­sése a múlt hét szer­dai tra­gé­dia óta.
  • Szerző: Ripost

A múlt heti dunai hajóbaleset újabb áldozatát azonosították - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerda hajnalban. Így a keresett személyek száma 16 főre csökkent.

Egy korábbi áldozat kiemelése. Fotó: Máthé Zoltán
Egy korábbi áldozat kiemelése. Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kedd délután "az adonyi kompkikötőnél a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset dél-koreai áldozata" - idézi az MTI. Adony egyébként alig néhány kilométerre található Kulcstól, ahol kedden szintén találtak egy holttestet.

A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a folyó teljes déli szakaszán - tett hozzá a rendőrség.

Múlt hét szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, 16 embert még keresnek.