RIPOSTER

Dunai ha­jó­bal­eset: A men­tést a fő­vá­ros alatti sza­kaszra kon­cent­rál­ják

Három fő­vá­rosi kór­házba vit­ték a szerda esti, Bu­da­pes­ten tör­tént dunai ha­jó­bal­eset sé­rült­jeit - mondta az Or­szá­gos Men­tő­szol­gá­lat szó­vi­vője csü­tör­tök reg­gel az M1 ak­tu­á­lis csa­tor­ná­nak. Eddig hét holt­tes­tet és hét könnyebb sé­rül­tet ta­lál­tak, de az el­süllyedt hajó fe­dél­ze­tén 33 dél-ko­reai tu­rista és két­tagú sze­mély­zet tar­tóz­ko­dott. Az erős sod­rás miatt már a fő­vá­ros alatti fo­lyó­sza­kaszra kon­cent­rál­nak a men­tés­ben részt vevők.
  • Szerző: RIPOST

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője közölte, a balesethét sérültjét stabil állapotban vitték kórházba - tudomása szerint a Honvédkórházba, a Szent Imre kórházba és a Merényi Gusztáv kórházba -, annak köszönhetően, hogy hamar partra kerültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A sérültek átfagytak a hideg vízben, de nagyobb traumás sérülést nem találtak rajtuk

- tette hozzá.

A Duna vize most hideg - 10-15 fokos -, s az áradás miatt nagyon erős a sodrása - mondta a szóvivő, hozzátéve, aki ilyenkor vízbe kerül, az pillanatok alatt kihűlhet.

Fotó: MTI

Ahogy a is megírta, legalább heten meghaltak, amikor összeütközött két hajószerda este a Dunán a fővárosban, a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A Hableány nevű turistahajó a szakadó esőben egy szállodahajóval ütközött, amely maga alá gyűrte a kisebb hajót. A turistahajó roncsát a Margit híd pilléréhez közel, a Duna mélyén találták meg. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. A mentésbe a rendőrök és a tűzoltók mellett a katonák is bekapcsolódtak, a Duna teljes magyarországi szakaszán.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint az erős sodrás miatt már a főváros alatti folyószakaszra koncentrálnak a mentésben részt vevők.

A helyszínen van egy mentőhajó, amiről azt vizsgálják, hogy miként lehetne kiemelni a Hableány nevű sétahajó roncsát. Az M1 információi szerint három méter mély lehet a Duna azon a szakaszon - a Margit hídhoz közel -, ahol a hajó elsüllyedt.

Eközben a címlapon