kulcsár edina
Még mindig nem használjuk ki eléggé ezt a fantasztikusan egészséges, ugyanakkor olcsó zöldséget! Pedig elképesztõ lehetõségek rejlenek az uborkában! Ide süss!
Ha keresel, se találsz jobb zöldséget a diétádhoz, mint az uborka! Elképesztően előnyös beltartalmi tulajdonságai miatt az egész zöldség csupa víz, rengeteg rosttal és a szervezetet tápláló ásványi anyagokkal, nyomelemekkel vitaminokkal. Egy valami nincs benne, ez pedig a szénhidrát, így még a legszigorúbb diétákban is korlátlan mennyiségben fogyaszthatod.
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Gyaluld le hosszában az uborkákat úgy, hogy a keletkező szeletek vastagsága legalább 2 mm legyen. Ha nincs reszelőd, zöldséghámozóval is el tudod érni ugyanezt az eredményt. Az így kapott szeleteket terítsd szét egy tiszta konyharuhán, hogy kicsit megszikkadjanak.
2. Minden előkészített uborkaszeletre kenj 1 teáskanálnyi pestot, erre kerüljön a feltépkedett mozzarella illetve grillezett husi, a felcsíkozott pirospaprika, és a felvagdosott spenót.
3. Mehet rá só, bors, ízlés szerint, majd határozott mozdulattal csavard fel az uborkákat. Ha egészen profi akarsz lenni, fogpiszkálóval átszúrva kínálod a vendégeknek.
3 uborkából legalább 18 tekercset kell kapnod!
Csodálatos és rendkívül finom, ráadásul egészséges partifalatkáid lesznek! Egyél belőlük bátran! Minél többet elmajszolsz, annál gyorsabban fogsz fogyni!
FONTOS!
- Egy napig hűtőben biztonsággal tárolható, nem romlik meg!