INSIDER

Dro­gos sofőr miatt kel­lett vé­gig­néz­nie nagy­szü­lei ha­lál­tu­sá­ját a 6 éves kisfi­ú­nak

A mai napig rém­ál­mok gyöt­rik azt a hat­éves kisfiút, aki egy ka­ram­bol­ban a ron­csok kö­zött nézte végig nagy­szü­lei ha­lál­tu­sá­ját. Dani kép­te­len el­fe­lej­teni a meg­rázó pil­la­na­to­kat...
  • Szerző: Ripost

A felismerhetetlenségig összetört Opelt a kisfiú édesapja, Zsigmond  vezette, mellette ült a gyermek nagypapája, hátul pedig a nagymama utazott az unokájával.

Szabályosan haladtam, amikor a szemből érkező autó váratlanul áttért a mi sávunkba, és fékezés nélkül csattantunk egymásba. Igazán nem is emlékszem semmire, azonnal elvesztettem az eszméletemet, utólag tudtam meg, mi történt. A mögöttem jövő autó megállt. A sofőrje felfeszítette a csomagtartót, így szabadította ki a kis­fiamat. Később azt is megtudtam, hogy

szegénykém kia­bált nekünk: „Ébredj fel, apa! Segítség!”.

A tűzoltók az egész kocsit szétvágták, hogy a szüleimet és engem ki tudjanak szabadítani. Édesanyámék nem élték túl az ütközést, én pedig kórházba kerültem – elevenítette fel a történteket a Blikknek Zsigmond.

A férfi rekeszizma leszakadt, ami folyamatosan szúrta a tüdejét és a szívét, ezért egy hat és fél órás operáción esett át. A combcsontja eltört, most is csavarok vannak benne.

A fizikai fájdalom nem igazán érdekel, a lelki gyötrelmek jóval kínzóbbak. Édesanyámékkal a legnagyobb szeretetben éltünk ebben a házban, ahova hazajöttem, s ez mindig rájuk emlékeztet. Csak azért, mert valaki felelőtlenül vezetett, egyetlen pillanat alatt tönkrement egy egész család élete. Nagyon szeretném, ha a vétkes sofőr súlyos büntetést kapna – mondta.

Zsigmond azt sem érti, hogy a biztosító csak 200 ezer forintot fizetett neki, miközben az autója totálkáros lett.

Megkaptuk a műszaki szakvéleményt, így a kártérítésnek ettől kezdve semmi akadálya nem lehet remé­nyeim szerint – közölte dr. Li­chy József ügyvéd.

A Blikk információja szerint a rendőrség által kirendelt közlekedési szakértők megállapították: a 37-es úton történt ütközés során a balesetet okozó sofőr kábítószer hatása alatt állt. A férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van. A baleset egyébként pont Zsigmondék lakhelyéhez közel, Sátoraljaújhely mellett történt.