INSIDER

Drá­mai pil­la­na­tok: így tudta meg a fo­cista anyja, hogy meg­ké­selt fia meg­halt

A dok­tornő sírva hívta az édes­anyát, majd kö­zölte vele: ne ha­ra­gud­jon, de nem tudta meg­men­teni a fia éle­tét...
  • Szerző: Ripost

Bódis Lajost, a Nagykáta SE tehetséges focistáját az egyik helyi trafik előtt szurkálták meg.

"Megöllek! Nem érdekel, hogy mennyit ülök érted!”így rontott a tinédzsernek a 25 éves támadója az ügyészség szerint. A fiatal focista társasága és a késelő bandája aznap kétszer keveredett vitába. Amikor egy trafiknál másodszor összetalálkoztak, egymásnak estek, és az ellenlábas galeri egyik tagja kést rántott, majd a pengét többször is a fiatal focista testébe mártotta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lajost kórházba vitték, ám hiába küzdöttek az életéért, szervezete feladta a harcot. A focista édesanyja sírva mesélte el, hogyan változott egy csapásra pokollá az életük.

Mindenki szerette Lalit, ő ok nélkül nem bántott senkit – mondta a Blikknek Szilvia. – A doktornő telefonon hívott, és sírva mondta, hogy ne haragudjak, nem tudta megmenteni a fiam életét. A harmadik műtét közben meghalt – csuklott el az édesanya hangja, akinek – mint fogalmazott – rengetegen ajánlottak fel segítséget a tragédia után, gyűjtést is szerveztek a számukra.

A késelőt előzetes letartóztatásba helyezték. Társai, egy 18 éves, egy 22 éves és egy 48 éves férfi, szabadlábon védekezhetnek.

Az emberöléssel gyanúsított esetében okkal lehet tartani attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el. Ezért indítványoztuk előzetes letartóztatását – indokolta a döntést a Pest Megyei Főügyészség.