KÜLFÖLD

Drá­mai for­du­lat, egy autó cso­mag­tar­tó­já­ban ta­lál­ták hol­tan az el­tűnt kisfiút

A nyolc­éves fiú ját­szani in­dult a szom­szédba, de oda már nem ér­ke­zett meg. Út­köz­ben tör­tént a tra­gé­dia.
  • Szerző: Ripost
Egy autóban találták meg a holttestet. (Képünk illusztráció.)
Egy autóban találták meg a holttestet. (Képünk illusztráció.)

Február 27-én látták utoljára azt a spanyol kisfiút, akit nagy erőkkel négyezer rendőr és rengeteg önkéntes keresett egész Spanyolországban. Gabriel Cruz nagymamájától indult a szomszédba játszani, de oda nem érkezett meg.

Gabriel Cruz holttestét végül a spanyol csendőrség találta meg egy autó csomagtartójában, amelyet a fiú apjának barátnője, Ana Julia Quezada vezetett. A szörnyű hírt Juan Ignacio Zoido belügyminiszter jelentette be - írja a BBC.

A nyolcéves fiú eltűnésével a közösségi média oldalain is sokat foglalkoztak, az ügy az egész országot megrázta. Március 3-án a fiú apja, Angel Cruz és azóta letartóztatott barátnője egy, a gyerek DNS-ét tartalmazó pólót találtak 6 kilométerre az eltűnés helyszínétől, Nijartól. A spanyol sajtó szerint Ana Julia Quezadát azóta figyelték a hatóságok. Egy pénteki, a szülőket támogató eseményen a fiú apja és anyja még úgy nyilatkoztak, soha nem volt annyi remény fiuk előkerülésére, mint akkor.

A belügyminiszter azt kérte, tartsák tiszteletben a nyomozást, és ne terjesszenek álhíreket az ügyről. A spanyol miniszterelnök Mariano Rajoy is kifejezte együttérzését Twitteren.