RIPOSTER

Drá­mai for­du­lat a BMW-s ké­se­lés ügyé­ben: meg­szó­lal­tak a szü­lők!

Egyre több kér­dés tisz­tá­zó­dik a kedd esti XVIII. ke­rü­leti gyil­kos­ság­gal kap­cso­lat­ban. B. Nor­bert ár­tat­lan­nak vallja magát, rá­adá­sul nem fog­ták el, fel­adta magát!

Miközben kedd este óta hangzatos szalagcímek látnak napvilágot  a BMW-s késelés ügyében, mint arról a is beszámolt, a rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a gyanúsított, B. Norbert ártatlannak vallotta magát.

Tisztázni kell a dolgokat

A a férfi szüleit kereste fel, akik az első pillanatban még elzárkóztak a nyilatkozattételtől, pár másodpercen belül azonban mégis mesélni kezdtek.... Mint mondják, az elmúlt napokban annyi hazugság jelent meg, hogy ideje lenne tisztázni a dolgokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azzal kezdik, hogy az alap kiindulási pont, miszerint a férfi  barátnőjével járt a helyszínen, vagy hogy szerelmespár gyilkolt, eleve téves.

A fiú barátnője ugyanis Norbert szüleinél tartózkodott,  mivel a fiatalok a késelés előtt három nappal békültek ki egy rövidebb különlétet követően. "Evelin megérkezett még hétvégén. Pizzát rendeltek, beszélgettek" - kezdi a történetet az apa, aki láthatóan tartja magát a beszélgetés alatt, csak néha fordul ki a konyhából és tűnik el pár percre, valószínűleg azért, hogy ne lássa más, mennyire megviseli az ügy.

Norbi a barátjával ment el

Evelin és Norbert tehát békültek, sőt, a gyilkosságot megelőzően ki sem mozdultak a házból. Kedd este aztán a fiú édesapja, Ferenc is velük volt, miközben a nyugdíjas édesanya a XI. kerületben dolgozott, egy idős, 90 feletti nénit ápol, éppen nála volt.

Megjött Laci, aki évek óta a legjobb barátja volt Norbinak. Arra kérte, menjen vele, segítsen neki elintézni egy ügyet

- mondja az apa, majd hozzáteszi, Evelin nem ment a fiával, hanem otthon maradt, ők ketten abban a tragikus 20 percben a legnagyobb nyugalommal ették otthon a kókuszos süteményt.

Eközben a címlapon

A fiú kezét is szétvágták

Ebbe az idillbe robbant be aztán Norbert, mintegy 20 perccel azután, hogy elment otthonról Lacival. "Menekült! Ráadásul csupa vér volt" - számolnak be a szülők a megdöbbentő fordulatról. Miközben ugyanis a híradások szerint a gyilkosság helyszínén a szerelmespár járt, a szülők azt mondják: fiúk az áldozattal, az áldozat kocsiján hajtott el otthonról, hogy találkozzanak valakikkel.

"Amikor Norbi hazaért, nekünk azt mondta, hogy ott találkoztak valakivel. Tudom, hogy az újságok azt írják, hogy a barátnője ment oda egy másik autóban, de ez nem igaz. A fiam beszámolója alapján odaértek az ominózus sarokra.

Laci szállt ki először, az idegenek pedig rögtön szúrtak. Ekkor szállt ki Norbi is, akit szintén megvágtak a karján,

csupa vér volt a keze és a cipője is, mikor hazaért" - mondja az apa, majd telefonjukon egy fotót is mutatnak a férfi szétvágott kezéről, karjáról...

A titokzatos Citroen

"Amikor azt olvasom az újságban, hogy a felvételeken az látszik, ahogy a fiam szurkálja a legjobb barátját... Valóban felé hajolt, próbált neki segíteni, aztán próbálta berakni az autóba is. Ekkor állt mellé a másik kocsi, amiről nekünk azt mondta, hogy egy Citroen volt, abban ültek azok, akik leszúrták Lacit.

Megfenyegették a fiamat, nehogy bárkinek bármit mondjon, vagy segítséget hívjon.

Az én fiam nem gyilkolt, hanem végül menekült, ezért hagyta el a helyszínt is" - mondja az apa. Norbi tehát azonnal hazarohant, ahol édesapja látta el a véres karját. Neki akkor nem mondta el a fiú, hogy mi történt, csak fogta barátnőjét és elmentek. A lány végül másnap délelőtt sétált be a rendőrségre, és adta fel magát. Norbi pedig csak este sétált be...

Norbi feladta magát

Miközben ugyanis még a rendőrségi közlemény címe is az, hogy A hajtóvadászat véget ért, elfogták, kiderül, hogy szó sincs semmiféle elfogásról, B. Norbert önszántából jelentkezett, és ment be a XVIII. kerületi rendőrkapitányságra, amiről a családja előre értesítette is a rendőrséget, és az üggyel foglalkozó PÁVA csoportot.

Nem mindegy, hogy valakit elfognak egy hajtóvadászat végén, vagy feladja magát. A természetesen megkereste a rendőrséget is, hogy tisztázza a dolgot, így derült ki, hogy

B. Norbert valóban feladta magát... Ha valaki ellen azonban elfogatóparancs van érvényben, akkor az hiába adja fel magát, a jogi szakzsargon az elfogás szó lesz.

"Tekintettel arra, hogy a gyanúsított ellen érvényben lévő elfogatóparancs volt kiadva, így az intézkedés - a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. tv. 33. § (1) bekezdés b) pontja alapján - elfogásnak minősül" - tájékoztatta a -ot a BRFK.

A szülők szerint ráadásul hajtóvadászatról szó sem volt: bár

jártak  náluk a rendőrök, és egy ízben benéztek az ágyneműtartóba,

Norbert telefonja hiába volt órákon át bekapcsolva, nem ellenőrizték a cellainformációkat, ahogy el sem kapták a fiút.

Egy kamera felvételei

Más érdekesség is felmerül még az ügyben. A sarkon ugyanis, ahol a gyilkosság történt, egy zöldséges áll, külső kamerával felszerelve. A felvételek azonban egyelőre még mindig a tulajdonosnál vannak, kedd este óta nem foglalta le őket a rendőrség...

Fotó: Markovics Gábor

"A hatóság az eljárás során folyamatosan szerzi be a személyi és tárgyi bizonyítási eszközöket" - adta meg a választ erre a rendőrség, ami már csak azért is érdekes, mert szombaton jár le az a 72 óra, amin belül dönteniük kell arról, hogy B. Norbert marad az előzetesben, vagy szabadlábra kerül.

Evelint, a barátnőt már kiengedte a rendőrség. A szülők éppen akkor hívták fel, amikor a náluk járt. A lány hallhatóan teljesen ki volt borulva, sírva csak annyit mondott a telefonba, hogy megpróbálja összeszedni magát, és elindul a szülőkhöz. Ugyanoda, ahová egy héttel ezelőtt is ment, hogy kibéküljön szerelmével.

A szülők bizakodnak

A megtört szülők azonban bíznak. Nekik  a fiuk azt mondta, nem ölt meg senkit, ő pedig őszintén hiszik ezt. "Én így gondolom" - mondta az apa tudósítónk szemébe nézve. Majd halkan csak annyit tett hozzá:

attól félnek, fiukat tényleg annyira megfenyegették, hogy nem mer majd vallani a rendőrségen a titokzatos citroenes ellen.

Norbi unokatestvére lapunknak azt mondta, ő sem hiszi, hogy Norbi lett volna az elkövető. "Akkor nem adta volna fel magát. Nem voltak útlezárások, nem keresték túlzottan, simán elmenekülhetett volna. 15 év börtönért nem fordul vissza az ember, és áll be a rendőrségi parkolóba."

Az apa végül azt mondja, ők azt tudják, amit a fiuk mondott: hogy ő nem ölt meg senkit. Azt is tudják, hogy a barátnő nem volt a fiukkal, ahogy azt is, hogy a mentős, aki a fiú sebeit látta el a letartóztatás után, azt mondta: nem ejthette saját magán azokat a vágásokat. Ezek alapján viszont ott kellett lennie még valakinek, vagy valakiknek...