INSIDER

Drá­mai csa­var, ezért ka­pott lángra a deb­re­ceni kór­ház

Az eset során egy kór­házi dol­gozó meg­sé­rült, őt a kór­ház sür­gős­ségi osz­tá­lyán ápol­ják.
  • Szerző: Ripost

Mint azt megírtuk, kigyulladt a debreceni Kenézy Gyula Kórház egyik kórterme vasárnap reggel, a tűz miatt 52 embernek el kellett hagynia az épületet - közölte a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A tüzet vélhetően egy pszichiátriai beteg okozta. (Képünk illusztráció.)
A tüzet vélhetően egy pszichiátriai beteg okozta. (Képünk illusztráció.)
EZT OLVASTAD MÁR?

Az egészségügyi intézményt fenntartó Debreceni Egyetem szerint őket a kórház más osztályain helyezték el, mert az épületrészben nincs áram.

Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy tájékoztatása szerint egy második emeleti helyiségben hat ágy kapott lángra. Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, akik eloltották a tüzet.

M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, a tüzet vélhetően egy pszichiátriai beteg okozta, aki felgyújthatta az ágyát.

Az eset során egy kórházi dolgozó megsérült, őt füstmérgezéssel a kórház sürgősségi osztályán ápolják. A betegek közül senki nem sérült meg.

A tüzet az okozhatta, hogy a beteg nem a kijelölt helyen cigizett. A szabályozás szerint ugyanis a kórházak többi osztályával ellentétben a pszichiátriai osztályokon - terápiás okokból - a kijelölt helyen engedélyezett a dohányzás - ismertette a sajtófőnök. Hozzátette:  információk szerinta beteg, aki a tüzet okozta, elszaladt, de az intézmény területét nem tudta elhagyni.

Eközben a címlapon

Az eset körülményeit szakértők bevonásával, hatósági eljárásban vizsgálják.