OLDALVONAL

Dráma a nya­ra­lá­son, le­bé­nult a ma­gyar fo­cista kis­lá­nya

Ször­nyű na­po­kon, he­te­ken van túl az Új­pest csa­pat­ka­pi­tá­nya.
  • Szerző: sk

Rémálommá vált Litauszki Róbert májusi nyaralása. Az Újpest focistája feleségével és kislányával utazott Ciprusra, ott azonban nem várt esemény történt.

"A vakáció végén a kislányom megbetegedett. Először úgy tűnt, hasmenéses-hányásos vírust kapott el, de később felszökött a láza, szegénykémből mintha teljesen kiszállt volna az élet, ezért már ott kórházba került" - mesélte a lilák csapatkapitánya a Blikknek a kezdetekről.

EZT OLVASTAD MÁR?

A kis Liáról kiderült, hogy agyvelőgyulladást kapott.Lebénult, beszélni és mozogni sem tudott. Kezelése a hazatérés után folytatódott.

"A budapesti Szent László Kórházban kiderítették az orvosok, hogy rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből következett egy agyvelőgyulladás is. Négy-öt napig szinte élettelenül feküdt, 40 fokos láza volt, nem tudtuk, mi lesz vele."

Az orvosok attól is tartottak, hogy a kislány maradandó sérüléseket szerzett, de mára megnyugodhat a család.

"Nagy örömünkre már kezdi visszanyerni az erejét. A jobb kezével még kicsit ügyetlenebb, a beszéde pedig még nem olyan tiszta, mint előtte, de az orvosok engedélyezték, hogy a jövő héttől újra közösségbe mehessen. Szeptemberben lesz egy MRI-vizsgálat, mégpedig azért, hogy megnézzék, teljesen eltűntek-e a betegség szövődményei."

Eközben a címlapon