TREZOR

Drágult az OTP - Csányi eladott

Ér­de­mes-e kö­vetni az or­szág leg­gaz­da­gabb em­be­rét a rész­vény­pi­a­con? Az OTP rész­vé­nyek az első fél­év­ben 50 szá­za­lék­kal drá­gul­tak, rá­adá­sul a Cre­dit Su­isse elem­zői to­vábbi emel­ke­dést vár­nak.
Az első félévben csak az argentin és a venezuelai tőzsde körözte le a BÉT-et (Fotó: MTI)
Az első félévben csak az argentin és a venezuelai tőzsde körözte le a BÉT-et (Fotó: MTI)
EZT OLVASTAD MÁR?

A kamatok csökkenésével alternatív befektetési lehetőségeket keresnek a megtakarítással rendelkezők. Az elmúlt hónapok bankbotrányai ellenére a Budapesti Értéktőzsde iránt nem csökkent a bizalom. Az első félévben az üzletmenet látványosan élénkült, és a papírok ára is szépen emelkedett. Január és június között az átlagos napi forgalom tízmilliárd forint volt, a BUX – a részvényárak változását jelző index -, 30 százalékkal emelkedett.

Vezet az OTP

Legjobban azok jártak, akik tavaly OTP papírokból tankoltak be, az ő vagyonuk hat hónap alatt másfélszeresére hízott, De jól jártak a többi nagypapír – Mol, Telekom és Richter -, részvényesei is.

Az első félévi 50 százalékos drágulás után a Credit Suisse további 16 százalékos árfolyam-emelkedést vár a legnagyobb magyar bank részvényeitől. Az elemzők többsége és – a jelek szerint -, a bank menedzsmentje, élükön Csányi Sándorral -, feltehetően sokallja a legfrissebb, 6500 forintos célárat, legalábbis erre utal, hogy a bónusz részvényeit még aznap eladták, ahogy azok a számlájukra kerültek.

Eközben a címlapon

Repült a bónusz-pakk

Csányi Tud jobbat, mint az OTP részvény, min t befektetés (Fotó: MTI)
Csányi Tud jobbat, mint az OTP részvény, min t befektetés (Fotó: MTI)

Az OTP első embere tegnap 387 millió forint értékben dobott piacra részvényeket, helyettese, Wolf László 228 millió forintnyi papírtól szabadult meg.  A bankvezérek által eladott mennyiség többé-kevésbé megegyezik azoknak a részvénycsomagoknak a nagyságával, amelyeket tegnap kaptak a cég javadalmazási programjának keretében.