RIPOSTER

Drága a víz­óra­csere, el­fogy­nak az idő­pon­tok

Már csak alig két hó­na­pig lehet le­cse­rél­niük az víz­órá­kat azok­nál, akik­nek 8 éve sze­rel­ték be a mérőt. A nyári sza­bad­sá­go­lá­sok miatt sokan csak most ju­tot­tak el odáig, hogy idő­pon­tot kér­je­nek, ám a Vízmű az idei évre be­telt. Ma­rad­nak az al­vál­lal­ko­zók, akik sok­kal drá­gáb­ban dol­goz­nak.
  • Szerző: RIPOST

Lassan már mindenki kezd beletörődni abba, hogy a lakásokban lévő vízórák cseréje pénzbe kerül, miközben a villany- és gázóra kötelező cseréje ingyenes. Akiknek ugyanis 8 éves a vízmérőjük, december 31-ig kötelesek elvégeztetni a cserét, ám az év vége közeledtével ez nem olyan egyszerű. A megtudta: a Fővárosi Vízművek például a legtöbb kerületben már nem tud időpontot adni erre az évre!

EZT OLVASTAD MÁR?
Szeptemberben voltunk még nyaralni, így októberre időzítettük volna a vízóracserét, gondoltuk, három hónappal a határidő előtt ez nem lesz probléma

– kezdte Imre, akinek a 6. kerületi lakásában kell elvégezni a kötelező mérőcserét.

Fotó: MTI
Jött a két hosszú hétvége, így a héten hívtam a vízművet. Azt mondták, nem tudnak már időpontot adni, telefonáljak az alvállalkozóiknak

– mondta -nak a lakástulajdonos.

Alig van már hely a maszekoknál

Olvasónk a Vízműtől kapott listán előbb a területileg illetékes szerelőt hívta, de kiderült, hogy már ők sem tudnak időpontot adni.

„Kétségbeestem, azonnal visszahívtam a vízműveket, hogy ilyenkor mi a teendő, nem akarok bírságot kapni. Megnyugtattak, hogy akármelyik alvállalkozójukat hívhatom, így próbáltam belőni a kerületemet. Végül az ötödik szerelőnél kaptam időpontot, december 14-re”

– panaszkodott Imre.

Eközben a címlapon

„Bár a vízműveknél is tízezer forint felett van a mérőóracsere, a vállalkozók sokkal több pénzért dolgoznak. Az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy készpénzzel készüljek, egy óra cseréje pedig 16 ezer forintomba fog fájni. Nem is értem, miért nekem kell kifizetni a kötelező cserét”

– háborodott fel a budapesti fiatal.

A vízóracserével kapcsolatos cikkünket teljes terjedelmében a napilap pénteki számában tudod elolvasni!